Μαθητές διασχίζουν καθημερινά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο για να φτάσουν στο σχολείο

These students daily cross the most dangerous path in the world to get to school

Οι αρμόδιες αρχές στη νοτιοδυτική Κίνα συμφώνησαν να παρέμβουν για να βοηθήσουν τους μαθητές ενός απομονωμένου ορεινού χωριού, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα μία σειρά από πραγματικά σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν την διαδρομή που ακολουθούν τα παιδιά προκειμένου να πάνε στο σχολείο.

Οι μαθητές του χωριού Ατούλερ στην επαρχία Σιτσουάν αναγκάζονται καθημερινά να ανεβοκατέβουν έναν απόκρημνο βράχο 800 μέτρων από ξεχαρβαλωμένες σκάλες, μπήγοντας τα χέρια τους στα βράχια για να μπορέσουν στηριχθούν.

These students daily cross the most dangerous path in the world to get to school

Εικόνες από αυτή την τρομακτική και ενίοτε θανατηφόρα κάθοδο – για την οποία χρειάζονται τουλάχιστον 90 λεπτά- έκαναν το γύρο του κινεζικού διαδικτύου αυτή την εβδομάδα, αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους σε μία εφημερίδα του Πεκίνου.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Chen Jie, έναν βραβευμένο φωτορεπόρτερ που έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στις περσινές εικόνες που αποτύπωσε από τις θανατηφόρες εκρήξεις στο λιμάνι Τιαντζίν.

Μιλώντας μέσω WeChat, ο Chen περιέγραψε τα συναισθήματα που ένιωσε την πρώτη φορά που παρακολούθησε τους δεκαπέντε μαθητές του χωριού, ηλικίας 6-15 ετών να σκαρφαλώνουν το βράχο. «Αναμφίβολα σοκαρίστηκα από τη σκηνή που εκτυλισσόταν μπροστά μου», έγραψε, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι οι φωτογραφίες του θα βοηθήσουν ώστε να αλλάξει η «επίπονη καθημερινότητα» του χωριού.
These students daily cross the most dangerous path in the world to get to school
Ο επικεφαλής της κοινότητας των 72 κατοίκων Api Jiti δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι δεν υπάρχει επαρκής χώρος στην κορυφή του βουνού για να χτιστεί ένα σχολείο για τα παιδιά. Ο ίδιος, ωστόσο, παραδέχτηκε στην εφημερίδα «Beijing News» ότι «επτά ή οχτώ» χωρικοί έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να ανεβοκατέβουν το βράχο, ενώ πολλοί περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

Το καθημερινό οδοιπορικό για το σχολείο είναι τόσο εξαντλητικό για τους μαθητές που πλέον επιστρέφουν στο χωριό για να δουν τις οικογένειες τους μόλις δύο φορές το μήνα.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση των φωτογραφιών ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποσχεθεί ότι θα λάβει άμεσα δράση.
These students daily cross the most dangerous path in the world to get to school
Η τοπική επιτροπή του Κομουνιστικού Κόμματος υποσχέθηκε να χτίσει μία ατσάλινη σκάλα προκειμένου να συνδέσει το απομονωμένο χωριουδάκι με τον έξω κόσμο, μέχρι να βρεθεί μία πιο μόνιμη λύση.

Δείτε το βίντεο με τα παιδιά να ανεβαίνουν απότομο βράχο 800 μ. για να πάνε σχολείο :

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Ιδέες για να ομορφύνετε ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ – ΜΠΡΙΖΕΣ

Έχετε βάψει τον τοίχο σε μια αγαπημένη σας απόχρωση ή εφαρμόζοντας κάποια τεχνοτροπία, έχετε καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διακοσμήσετε συνολικά τον οποιονδήποτε χώρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανάμεσα σε όλα αυτά τα προσεκτικά βαλμένα και προσεγμένα αισθητικά…ξεπετάγονται σε διάφορα σημεία παλιοί -φθαρμένοι/πολυκαιρισμένοι διακόπτες/ μπρίζες. Αλλά ακόμη και σε καλή κατάσταση αν είναι, ειδικά […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):