Βρέθηκε εξαφανισμένο υποβρύχιο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Μεσογείου! [pics]

submarine WWII

Ένα υποβρύχιο που είχε χαθεί μαζί με τα 71 μέλη του πληρώματος του κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο βυθό της Μεσογείου.
Τα συντρίμμια του βρετανικού υποβρυχίου κλάσης T-HMS P 311 βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας στην Ιταλία, όπως μεταδίδει η express.co.uk. Το υποβρύχιο είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω του στις 2 Ιανουαρίου του 1943.

Πιστευόταν ότι είχε χτυπηθεί από ένα πυροβολείο στον κόλπο της Όλμπια. Μια ομάδα με επικεφαλής τον κυνηγό-ναυαγίων, Mάσσιμο Ντομένικο Μπορντόνε, βρήκαν τα λείψανα περίπου 100 μέτρα βάθος κοντά στο νησί Ταβόλαρα, δίνοντας και φωτογραφίες από το ναυάγιο.

submarine WWII

Ο Μπορντόνε είπε ότι ήξερε ότι είχε ανακαλύψει το σκάφος όταν είδε τη σκιά του 84 μέτρων μήκους ναυάγιο, όταν έφτασε σε βάθος 80 μέτρων.

submarine WWII

Μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είπε: «Αμέσως σκέφτηκα το πεπρωμένο των ανθρώπων που συνάντησαν το θάνατό τους εκεί κάτω.

submarine WWII

«Αυτή είναι η κοινή μοίρα πολλών ανδρών σε υποβρύχια και από τις δύο πλευρές των συγκρουόμενων.»

Το υποβρύχιο μετά την αποστολή ενός σήματος στις 31 Δεκεμβρίου, εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι αμέσως κατάλαβαν ότι το υποβρύχιο είχε βυθιστεί.

submarine WWII

Το ναυάγιο είναι σε άριστη κατάσταση, με μόνο μια μικρή ζημιά να υπάρχει από την έκρηξη.

submarine WWII

Ο Μπορντόνε δήλωσε επίσης: «Μοιάζει να βυθίστηκε πολύ γρήγορα, ο αέρας εξαντλήθηκε αμέσως, δηλαδή το πλήρωμα τελικά πέθανε από έλλειψη οξυγόνου. Είναι σημαντικό να δείξουμε το μέγιστο δυνατό σεβασμό για τέτοια ναυάγια όπως αυτό.»

Το Βασιλικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ενώ εργάζεται για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υποβρυχίου. Ένας εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, δήλωσε: «Εξετάζουμε τα αρχεία μας για να δούμε εάν είναι ένα υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού.»

Να σημειώσουμε ότι πολεμικά πλοία η υποβρύχια, όπως σε αυτήν την περίπτωση, που χάνονται στη θάλασσα παραμένουν στην ιδιοκτησία του αντίστοιχου έθνους.

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

seized-160-kilos-cannabis-greek-albanian-border-police

Κατάσχεση 160 κιλών ινδικής κάνναβης στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας

Κατάσχεση 160 (εκατόν εξήντα) κιλών ινδικής κάνναβης, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, στην περιοχή Κονίσπολη, κοντά στο συνοριακό φυλάκιο του Μαυροματίου, πραγματοποιήθηκε από την αλβανική αστυνομία. Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Αγίων Σαράντα, δήλωσε ότι η ινδική κάνναβη (Cannabis indica) είχε προορισμό την ελληνική αγορά. Είπε, επίσης, ότι όταν οι έμποροι ναρκωτικών συνειδητοποίησαν ότι τους κυνηγούσαν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):