Έλλειψη υψηλής στρατηγικής και ελληνική ΑΟΖ

nick-lygeros-greece-strategy-aoz

Ενώ βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας όπου τα κόμματα πρέπει να συνομιλούν, να διαπραγματεύονται για να παράγουν στην τελική μια υψηλή στρατηγική για την πατρίδα μας, έχουμε αντί διαλόγου ένα διπλό κομματικό μονόλογο όπου ο καθένας προσπαθεί να ξαναβρεί απλώς τους δικούς του, λες και υπάρχει αυτόματος πιλότος για την Ελλάδα στο σύνολό της. Αυτό φαίνεται και στα κοινωνικά στρώματα όπου ο καθένας είναι σε φάση αναμονής, περιμένοντας να περάσει αυτή η απραξία, ελπίζοντας δίχως κόστος για τον πληθυσμό.

Με μια κυβέρνηση απραξίας και μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση, είναι ένα εύλογο ερώτημα για το που οδηγούμαστε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, βέβαια, ότι ο λαός δεν υποφέρει. Αντιθέτως, έχει μπει σ’ ένα πλαίσιο όπου δεν βλέπει προοπτικές, γιατί δεν ακολουθείται. Έτσι, βλέπουμε ότι ακόμα και σε θέματα εθνικά και υπερκομματικά, όπως είναι η ΑΟΖ, επί της ουσίας περιμένουμε την πρωτοβουλία της Αιγύπτου, με την σύμφωνη γνώμη της Κύπρου, ενώ είναι η Ελλάδα που έχει το περισσότερο ανάγκη της ΑΟΖ.

Διότι, η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι μια λεπτομέρεια για το μέλλον της πατρίδας μας. Βλέπουμε, όμως, είτε μια παντελή αδιαφορία, είτε μια θεαματική άγνοια των δεδομένων. Έτσι, φαίνονται με ξεκάθαρο τρόπο και τα όρια του κομματισμού που δεν έχει την εμβέλεια του εθνικού. Κι ενώ πιέζουμε παντού για να γίνει κατανοητή η επινόηση της ΑΟΖ, ενώ βλέπουμε τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην Αίγυπτο, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι να μην εκτεθούμε και να φανεί ότι δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες που να θεωρούνται ριψοκίνδυνες. Έτσι, η ΑΟΖ θα έρθει στην Ελλάδα από τη δράση άλλων.

Ν. Λυγερός
src src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Απίστευτο: Η Ιταλία διεκδικεί τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα !

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι πως κακώς η Ιταλία αποδέχτηκε τις συμφωνίες των Μεγάλων Δυνάμεων που παραχώρησαν τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Τα Επτάνησα διεκδικούν επίσης Βρετανοί, Γάλλοι και Ρώσοι, ενώ ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο σεΐχης του Κατάρ, ο οποίος αναμένεται να κάνει και την υψηλότερη […]

Θεοφάνια και το όνομα Φώτιος στην αρχαία Ελλάδα

Αποκάλυψη για τα Θεοφάνια και το όνομα Φώτιος. Πολλοί, νομίζουν ότι τόσο το όνομα Φώτιος όσο και η εορτή των Θεοφανίων είναι χριστιανικής υφής και περιεχομένου. Δείτε κάποια πολύ σπουδαία στοιχεία για αυτήν την υπόθεση. Αυτά τα στοιχεία μας τα παρέχουν δύο μεγάλοι ιστορικοί, ο «πατέρας της ιστορίας» κατά τον Κικέρωνα, Ηρόδοτος, καθώς και ο εξίσου σπουδαίος […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):