Κόστα Ρίκα: Eνεργειακά αυτόνομη 285 ημέρες από ανανεώσιμες πηγές

costa-rica-renewable-energy

Η Κόστα Ρίκα, μια χώρα με πληθυσμό λιγότερο από 5 (πέντε) εκατομμύρια, συμπλήρωσε 285 ημέρες καλύπτοντας τις ενεργειακές της ανάγκες αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ICE) της Κόστα Ρίκα, συνολικά το 99% (99 τοις εκατό) της ηλεκτρικής ενέργειας για το 2015 προήλθε από ανανεώσιμες πηγές, ενώ το υπόλοιπο 1% (ένα τοις εκατό) από ορυκτά καύσιμα.

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα είχε προκαλέσει θετικές εντυπώσεις όταν ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι η χώρα λειτουργούσε αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις πρώτες 75 ημέρες του 2015.

Ο στόχος που είχε τεθεί τότε για το υπόλοιπο έτος ήταν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες σε ποσοστό 97,1% (97,1 τοις εκατό) από τη βιομάζα και τη γεωθερμική, την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Ωστόσο τελικά το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο εντυπωσιακό 99% (99 τοις εκατό). Η απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα από ένα μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες που επιθυμούν να περιορίσουν τη ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα, η οποία προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ουρουγουάη, άλλη μια χώρα με μικρό πληθυσμό, παράγει το 95% (95 τοις εκατό) της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Ισλανδία επίσης παράγει σχεδόν όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από καθαρές πηγές, ενώ πρόσφατα, υπήρξε χρονικό διάστημα ενός μήνα κατά τον οποίο η Δανία παρήγαγε σχεδόν 140% (140 τοις εκατό) της ζήτησης της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανεμογεννήτριες.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

popeye-strong-disney-comic-character-life

Ποπάι (Popeye): Σαν σήμερα «γεννήθηκε» από το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ

Ο Ποπάι (Popeye), ένας από τους πιο αγαπημένους χάρτινους ήρωες, «γεννήθηκε» το έτος 1929 απ’ το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ (Elzie Crisler Segar). Γκρινιάρης, αλλά καλόκαρδος, δεν αποχωρίζεται ποτέ την πίπα και τη ναυτική στολή του. Όταν βρίσκεται σε μπελάδες τρώει σπανάκι, που του δίνει μια υπεράνθρωπη δύναμη για να υπερασπιστεί και να σώσει, […]

huawei-honor-android-smartphone-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να κερδίσεις το smartphone Huawei Honor μαζί με το Application Πλοήγησης Don’t Panic

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) συσκευή κινητό/ smartphone Huawei Honor μαζί με το application πλοήγησης Don’t Panic, με κάμερα 8 MP και επεξεργαστή 1400 MHz. Διοργάνωση διαγωνισμού: Wind Ελλάς Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτήν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):