Επιστρέφονται $35,000 στον high-stakes παίκτη Doug “WCGRider” Polk από το Pokerstars λόγω απάτης

high-stakes-player-Doug-WCGRider-Polk-pokerstars-online-fraud


high-stakes-player-Doug-WCGRider-Polk-pokerstars-online-fraud

O Doug “WCGRider” Polk, regular σε μερικά από τα μεγαλύτερα stakes online, αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έπεσε θύμα επίθεσης στο λογαριασμό του στο PokerStars από hacker στις αρχές της χρονιάς. Σύμφωνα με δημοσίευση στα TwoPlusTwo poker forums, ο υπολογιστής του Polk παραβιάστηκε κάποια στιγμή την περασμένη άνοιξη, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλό του σε high-stakes παιχνίδι να βλέπει τα φύλλα του.

  • Κατά τη διάρκεια ενός session στοPokerStars στις 26 Μαρτίου, ο Polk έχασε περίπου $35,000 απέναντι σε έναν άγνωστο παίκτη με το ψευδώνυμο “Forbidden536”.

Ο Polk έκατσε αρχικά σε $5/$10 no-limit hold’em τραπέζια, μικρότερα από τα συνηθισμένα του και μετά από μία σύντομη μάχη με τον “Forbidden536” ανέβηκε στο $25/$50 και στη συνέχεια στο $50/$100. Ο Polk έχανε συνεχώς και άρχισε να εντοπίζει περίεργες συμπεριφορές στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου του.

“Είχα αρχίσει να διαλύομαι ψυχολογικά”, είπε ο Polk. “Πόνταρε στο 45%, κάνοντας 3-bet και call τεράστια 4 bets με 83o και στη συνέχεια c/r και c/f 28%. Σε 3 bet pots έκανε raise κάθε φορά που δεν είχα κάτι και έκανε c/f πολύ συχνά όποτε είχα φύλλο. Είχα αρχίσει να ανησυχώ”.

Ο Polk επικοινώνησε με το PokerStars για τις σκέψεις του και μία εβδομάδα αργότερα δέχθηκε μία κλήση από το τμήμα υποστήριξης μέσω της οποίας των ενημέρωσαν ότι η υπόθεσή του διερευνάται. Έπειτα, στις 19 Απριλίου, ο Polk ενημερώθηκε ότι το PokerStars έχει παγώσει το λογαριασμό του “Forbidden536”. “Είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος παίκτης να μπορούσε να δει τα φύλλα σου κατά τη διάρκεια του session σας”, έλεγε το email που του έστειλε το PokerStars.

  • Στις 26 Ιουνίου, το PokerStars αποφάσισε ότι ο Polk είχε πέσει όντως θύμα απάτης της μορφής superuser και πίστωσε το λογαριασμό του με $34,397.10. Ο Polk είπε ότι το θέμα δεν ήταν πρόβλημα του λογισμικού του PokerStars.

Ενώ ο Polk δεν είναι σίγουρος για την ταυτότητα του ατόμου που παραβίασε τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, έχει υπόψιν του έναν ύποπτο. Ο Polk θυμήθηκε ότι τον Ιανουάριο, ο high-stakes παίκτης Dan “Jungleman” Cates του γνώρισε ένα άτομο ονόματι Joshua Tyler, ειδικό του IT από την Αγγλία. Τους επόμενους μήνες, ο Polk άφησε τον Tyler να μείνει στο διαμέρισμά του στο Las Vegas αρκετές φορές, ακόμη και όταν ο Polk απουσίαζε και μετά την επίσκεψη του Tyler στις 22-24 Μαρτίου έγινε το περίεργο session απέναντι στον “Forbidden536”.

Ο Polk θυμήθηκε μία χαρακτηριστική ιστορία από εκείνο το τριήμερο:

  • “Ένας από τους συγκατοίκους μου είδε τον Josh να μπαίνει στο γραφείο μου. Στο γραφείο μπορείς να πας μέσω του υπνοδωματίου μέσω ενός χολ που οδηγεί σ’αυτό. Το γραφείο είναι το μοναδικό δωμάτιο στο σημείο εκείνο του σπιτιού. Το laptop μου είναι μέσα στο γραφείο και είναι ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ για το πόκερ όταν ταξιδεύω. Δε κατάλαβα γιατί ο Josh πήγε στο γραφείο μου, ούτε ξέρω τι έγινε όσο ήταν εκεί.”

Ο Polk ενημέρωσε την κοινότητα του πόκερ για να προσέχει τον Tyler. “Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ανήθικος και έχει κάνει κάποιες περίεργες κινήσεις και στη χειρότερη έχει την ικανότητα να χακάρει παίκτες high stakes για σημαντικά χρηματικά ποσά”, είπε ο Doug “WCGRider” Polk.

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα σκεύος της νέας σειράς Meteor της Tefal

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα σκεύος της νέας σειράς Meteor της Tefal. Διοργάνωση διαγωνισμού: Woman Idol (womanidol.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 (16:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα. Λεπτομέρειες: Τρεις τυχερές θα κερδίσουν από ένα σκεύος Meteor Tefal: ένα τηγάνι 24 cm, μία […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια διήμερη διαμονή στη Νάξο από το Touristorama

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια διήμερη διαμονή (1 διανυκτέρευση) για 2 άτομα στο πολυτελές ξενοδοχείο Naxos Palace με πρωινό και ένα δωρεάν γεύμα στο Banana Restaurant. Διοργάνωση διαγωνισμού: Touristorama (touristorama.com) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):