Νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975 με ένα παράβολο των 500 € !

legitimized-illegal-buildings-year-1975


legitimized-illegal-buildings-year-1975

Με μόλις 500 € (ευρώ) μπορούν να εξαιρεθούν οριστικά από την κατεδάφιση όλα τα αυθαίρετα κτίρια προ του 1975, καθώς και όλα τα κτίρια με μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (πέργκολες, μπάρμπεκιου, εξώστες, αλλαγές διαρρύθμισης κ.λπ.), ανεξαρτήτως του αριθμού τους εντός οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Οριστική νομιμοποίηση, αφού πληρώσουν το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, λαμβάνουν οι υπερβάσεις έως 40% της δόμησης και έως 20% του ύψους. Εξαιρούνται οι υπερβάσεις εντός προκηπίου ή ακάλυπτου.

Επίσης, αυθαίρετες κατασκευές που υφίστανται προ του έτους 1983 προβλέπεται οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, καταβολή παραβόλου και 15% του ειδικού προστίμου.

Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες αυθαιρέτων μπορούν να τακτοποιηθούν έως 30 (τριάντα) χρόνια πληρώνοντας το ειδικό πρόστιμο. Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση για την τακτοποίηση και εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες, λαμβάνουν κι αυτοί οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, ενώ προβλέπεται επιστροφή χρημάτων στις περιπτώσεις που με την διαδικασία τακτοποίησης πλήρωσαν περισσότερα. Η οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση θα γίνεται με απλή δήλωση και προσκόμιση τεχνικής έκθεσης από μηχανικό, αεροφωτογραφίες ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί το χρόνο ανέγερσης του ακινήτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αυθαιρεσίες να έχουν γίνει έως τις 28 Ιουλίου του 2011. Μεταγενέστερα αυθαίρετα δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις και αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα και αποφάσεις κατεδάφισης. Εξαιρούνται επίσης όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε δάση, σε αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.

Το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση στην Ελλάδα, το οποίο ήδη βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης στο διαδίκτυο, προβλέπει ότι στο εξής οι δόσεις πληρωμής των προστίμων, από 48 που ήταν μέχρι σήμερα, αυξάνονται σε 60, ενώ θα μπορούν να είναι είτε μηνιαίες, είτε 10 εξαμηνιαίες.

Αναλυτικά:

Νομιμοποιούνται όσα :

  • Κατασκευάστηκαν πριν τις 11/6/1975
  • Κόστος νομιμοποίησης 500 ευρώ + 100-300 ευρώ (τεχνική έκθεση)

Όλα τα αυθαίρετα 1975 – 1983

  1. Με παράβολο (το ελάχιστο ποσό 500 ευρώ)
  2. +15% του ειδικού προστίμου
  3. +100-300 ευρώ (τεχνική έκθεση)
  • Μικροπαραβάσεις
  • Ημιυπαίθριοι, υπόγεια, δώματα (με το ισχύον πρόστιμο, σχέδια, τεχνική έκθεση)
  1. (500 ευρώ + 100-300 ευρώ τεχνική έκθεση)

Τακτοποιούνται για 30 χρόνια

  • Αυθαίρετα
  • Μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις

Αυθαίρετα εκτός ρύθμισης

  • Κατασκευές σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους
  • Κατασκευές μετά τις 28 Ιουλίου 2011

Αυθαίρετα (προθεσμίες ρύθμισης)

  1. Μικροπαραβάσεις: οποτεδήποτε
  2. Αλλες αυθαιρεσίες: θα οριστεί ημερομηνία

Αυθαίρετα (Δόσεις νομιμοποίησης – Τακτοποίησης)

  • 60 (εξήντα) μηνιαίες ή 10 (δέκα) εξαμηνιαίες
  • Ελάχιστο ποσό πληρωμής: 5% ποσού δόσης

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

marc-ecko-ladies-purple-strap-beauty-bazaar-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα ρολόι Marc Ecko ladies με μωβ λουράκι και κρύσταλλα

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ρολόι χειρός Marc Ecko ladies με μοβ λουράκι και κρύσταλλα, για να ανανεώσει και να φωτίσει τις εμφανίσεις σου, αξίας 240€ (ευρώ). Διοργάνωση διαγωνισμού: Beauty bazaar Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το λαμπερό ρολόι του διαγωνισμού επισκεφτείτε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής   Λεπτομέρειες […]

police-arrests-valet-porter-business-clubs-illegal-occupation-public-road

Συλλήψεις παρκαδόρων και υπευθύνων κέντρων διασκέδασης για παράνομη κατάληψη δημόσιας οδού

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται 18 (δεκαοκτώ) παρκαδόροι και υπεύθυνοι κέντρων διασκέδασης που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια ελέγχων της τροχαίας στις παρακάτω περιοχές: έλεγχος για παράνομη κατάληψη δημόσιας οδού, στην περιοχή του Κολωνακίου, στη Λεωφ. Συγγρού και στην Ιερά Οδό. Συνελήφθησαν 5 (πέντε) άτομα ως υπεύθυνοι καταστημάτων και 13 (δεκατρία) που ενεργούσαν ως παρκαδόροι. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):