Google Street View: Παράνομη καταγραφή πληροφοριών και πρόστιμο 145.000 ευρώ

google-street-view-car-fine

google-street-view-car-fine

Οι αρχές προστασίας διαδικτυακών προσωπικών δεδομένων της Γερμανίας επέβαλαν πρόστιμο 145.000 € (ευρώ) στη Google για παράνομη καταγραφή πληροφοριών, από μη ασφαλή δίκτυα wi-fi. Η Google γνωστοποίησε, σύμφωνα με το BBC, ότι οι πληροφορίες – περιλαμβανομένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικών πρόσβασης σε ιστοσελίδες αλλά και φωτογραφιών – περιήλθαν στην κατοχή της, χωρίς η ίδια να έχει πρόθεση να τις συλλέξει.

Η αμερικανική εταιρεία, που διαθέτει δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, ισχυρίστηκε ότι η συλλογή των δεδομένων έγινε την περίοδο 2008 – 2010, όταν επιχειρούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας Street View.

Έκτοτε, οι πληροφορίες έχουν διαγραφεί από το αρχείο της Google. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, το μέγιστο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε μια εταιρεία για εκ παραδρομής συλλογή προσωπικών δεδομένων χρηστών είναι 150.000 € (ευρώ). Ο επικεφαλής της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο της Γερμανίας, Γιοχάνες Κάσπαρ (Johannes Caspar), χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το συγκεκριμένο όριο επιβολής προστίμων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κάσπαρ (Caspar), τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες προσωπικών δεδομένων διαφορετικής ποιότητας, όπως λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης, φωτογραφίες καθώς και διαδικτυακές συζητήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Google, Έρικ Σμιντ (Eric Schmidt), δήλωσε ότι για τη συλλογή των πληροφοριών ευθύνεται «ένα μεμονωμένο άτομο» το οποίο δεν έλαβε ποτέ «την έγκριση των ανώτερων του».

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

fashion-crack-drop-earrings-bead-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 3 σετ σκουλαρίκια με τυρκουάζ χάντρα από το Fashion Crack

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 3 (τρία) σετ σκουλαρίκια κατασκευασμένα από δερμάτινο κορδόνι με τυρκουάζ χάντρα από το Fashion Crack! Διοργάνωση διαγωνισμού: Thatslife Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (έως και): Δευτέρα 14 Μαΐου  2012 (24:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το σετ σκουλαρίκια κάντε Like σε αυτήν την σελίδα και αφήστε  το σχόλιό σας.   Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο του Thats life και κερδισε 3 (τρία) […]

win-tickets-avant-premiere-tom-cruise-jack-reacher-goodys-competition

Κέρδισε στο Διαγωνισμό 80 διπλά εισιτήρια για την Avant Premiere της ταινίας «JACK REACHER»

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 80 (ογδόντα) διπλά εισιτήρια για την Avant Premiere της ταινίας «JACK REACHER», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ (Tom Cruise), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο «ΠΤΙ-ΠΑΛΑΙ» την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 8:10 το βράδυ. Διοργάνωση διαγωνισμού: Goody’s Α.Ε. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 (11:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):