Ραφαέλ Ναδάλ: Το πόκερ με βοήθησε να παραμείνω σε καλή ψυχολογική κατάσταση

rafael-rafa-nadal-parera-poker-injury


rafael-rafa-nadal-parera-poker-injury

O Ραφαέλ «Ράφα» Ναδάλ Παρέρα επέστρεψε στα γήπεδα του τένις  όπου έχει συνηθίσει να κυριαρχεί, ωστόσο δεν έχει ξεχάσει τις άσχημες στιγμές του τραυματισμού του στο γόνατο, που τον κράτησαν 7 (επτά) μήνες εκτός δράσης. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Ναδάλ, παραδέχτηκε ότι το γκολφ και η διαδικασία εκμάθησης πόκερ στο σπίτι του στην Ισπανία, ήταν οι ασχολίες που τον βοήθησαν να παραμείνει σε καλή ψυχολογική κατάσταση, κρατώντας τον απασχολημένο.

«Αυτά ήταν τα μόνα πράγματα στα οποία μπορούσα να ανταγωνιστώ αυτούς τους μήνες, το γκλοφ και το πόκερ», ανέφερε ο Ισπανός, κάτοχος 11 (έντεκα) τίτλων Grand Slam.

Οι επιχειρηματικοί σύμβουλοι του «Ράφα», κατάφεραν να μετατρέψουν την αρχική αδυναμία του Ισπανού στο πόκερ, σε επιχειρηματικό κεφάλαιο, βοηθώντας τον να υπογράψει συμβόλαιο με την PokerStars. Όσο μάθαινε το παιχνίδι, ο Ναδάλ άρχισε να παίζει περισσότερο, κερδίζοντας μάλιστα το πρώτο του τουρνουά τον Ιανουάριο.

«Είμαι ένα άκρως ανταγωνιστικό άτομο. Μου αρέσουν τα αθλήματα και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν μπορούσα να συμμετέχω σε οτιδήποτε απαιτούσε κίνηση», πρόσθεσε ο Ισπανός επαγγελματίας τενίστας Rafael Nadal.

Επικράτησε απέναντι σε 47 (σαράντα επτά) αντιπάλους σε ένα τουρνουά με buy-in $10, κερδίζοντας χρηματικό έπαθλο $200. Μετά τη συμφωνία του, κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του, ο Ισπανός μελέτησε τη στρατηγική του παιχνιδιού, στοχεύοντας στη βελτίωσή του.

«Έμαθα να παίζω πόκερ. Στην αρχή δεν κατανοούσα το παιχνίδι, ωστόσο τώρα το κατανοώ. Βλέπω ότι είναι ευχάριστο και ανταγωνιστικό. Πρέπει να έχεις αυτοέλεγχο για να εκτιμήσεις το πότε μπορείς να επιτεθείς και πότε να αμυνθείς», πρόσθεσε σε δηλώσεις του.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

pfizer vaccine and moderna vaccine: people died after mrna vaccination and 24 disabled

Δωρεάν Rapid Tests για Covid-19 σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων

Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, αναλαμβάνει το κόστος της διενέργειας ελέγχων (rapid tests) σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων. Το σχετικό πρόγραμμα υλοποιείται από τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Υποβολή αιτήματος διενέργειας Rapid Test Οι εργαζόμενοι των […]

Βιταμίνη Β12: Σε ποιες τροφές θα την βρείτε – Συμπτώματα έλλειψης

Παίρνετε αρκετή βιταμίνη Β12; Πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν και η συνεπακόλουθη ανεπάρκεια στην συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να προκαλέσει κάποια σοβαρά προβλήματα. Η βιταμίνη Β12 κάνει πολλά πράγματα για το σώμα σας. Τα πιο σημαντικά είναι ότι συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή του DNA και των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):