Πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία παρευρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

patriarch-rome-francesco-enthronement-patriarch-bartholomew

patriarch-rome-francesco-enthronement-patriarch-bartholomew

Με λαμπρότητα αλλά και με απλότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου το πρωί της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Όπως επιθυμούσε ο Αργεντινός πάπας, τα αποσπάσματα στο Ευαγγέλιο εψάλησαν στα ελληνικά και όχι στα λατινικά ενώ σύμφωνα με την παράδοση ο Ποντίφικας φόρεσε το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» που συμβολίζει ότι είναι διάδοχος του Αγίου Πέτρου και το οποίο είναι από επιχρυσωμένο ασήμι και όχι χρυσό, όπως του προκατόχου του.

Ντυμένος με λευκά άμφια, ο πάπας ζήτησε από τους πιστούς και τους ηγέτες στον κόσμο να προστατεύσουν τους φτωχούς και τα Δημιουργήματα του Θεού.

«Θέλω να παρακαλέσω όλους εκείνους που κατέχουν υπεύθυνους ρόλους, σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες καλής θέλησης, να είμαστε θεματοφύλακες της Δημιουργίας, του σχεδίου του Θεού για τη φύση», είπε ο νέος πάπας.

Στην τελετή προσήλθαν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί και πάνω από 30 (τριάντα) αρχηγοί κρατών και θρησκευτικοί ηγέτες. Την Ιταλία εκπροσώπησε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και ο Μάριο Μόντι, την Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ, την Αργεντινή η Κριστίνα Φερνάντες και την Ελλάδα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ιστορικής μάλιστα σημασίας ήταν και η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης.

Νωρίτερα το πρωί, ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου με ειδικό όχημα, χαιρέτισε για πολύ ώρα τους πιστούς, ενώ ευλόγησε και φίλησε τα μωρά που οι φρουροί τοποθέτησαν στην αγκαλιά του.

Από χθες το απόγευμα, όλη η περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό είχε πεζοδρομηθεί προσωρινά ενώ πάνω από 3.000 ήταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν επί ποδός για την εγγύηση της ασφάλειας της τελετής. Την λειτουργία μεταξύ άλλων έψαλλε και η χορωδία της Καπέλα Σιστίνα.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Συρία: Συναγερμός για τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

parking-defenders-application-launch-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις την βενζίνη μίας εβδομάδας για τις μετακινήσεις σου από το Parking Defenders

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό την βενζίνη 1 (μίας) ολόκληρης εβδομάδας για το αυτοκίνητό σας, για μια εβδομάδα γεμάτη μετακινήσεις με το ιδιωτικό μεταφορικό σας μέσον, χωρίς κόστος! Διοργάνωση διαγωνισμού: Parking defenders Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (έως και): Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού κατεβάστε την […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):