Πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στην οποία παρευρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

patriarch-rome-francesco-enthronement-patriarch-bartholomew

patriarch-rome-francesco-enthronement-patriarch-bartholomew

Με λαμπρότητα αλλά και με απλότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου το πρωί της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Όπως επιθυμούσε ο Αργεντινός πάπας, τα αποσπάσματα στο Ευαγγέλιο εψάλησαν στα ελληνικά και όχι στα λατινικά ενώ σύμφωνα με την παράδοση ο Ποντίφικας φόρεσε το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» που συμβολίζει ότι είναι διάδοχος του Αγίου Πέτρου και το οποίο είναι από επιχρυσωμένο ασήμι και όχι χρυσό, όπως του προκατόχου του.

Ντυμένος με λευκά άμφια, ο πάπας ζήτησε από τους πιστούς και τους ηγέτες στον κόσμο να προστατεύσουν τους φτωχούς και τα Δημιουργήματα του Θεού.

«Θέλω να παρακαλέσω όλους εκείνους που κατέχουν υπεύθυνους ρόλους, σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες καλής θέλησης, να είμαστε θεματοφύλακες της Δημιουργίας, του σχεδίου του Θεού για τη φύση», είπε ο νέος πάπας.

Στην τελετή προσήλθαν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί και πάνω από 30 (τριάντα) αρχηγοί κρατών και θρησκευτικοί ηγέτες. Την Ιταλία εκπροσώπησε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και ο Μάριο Μόντι, την Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ, την Αργεντινή η Κριστίνα Φερνάντες και την Ελλάδα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ιστορικής μάλιστα σημασίας ήταν και η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τελετή ενθρόνισης.

Νωρίτερα το πρωί, ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου με ειδικό όχημα, χαιρέτισε για πολύ ώρα τους πιστούς, ενώ ευλόγησε και φίλησε τα μωρά που οι φρουροί τοποθέτησαν στην αγκαλιά του.

Από χθες το απόγευμα, όλη η περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό είχε πεζοδρομηθεί προσωρινά ενώ πάνω από 3.000 ήταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν επί ποδός για την εγγύηση της ασφάλειας της τελετής. Την λειτουργία μεταξύ άλλων έψαλλε και η χορωδία της Καπέλα Σιστίνα.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

pfizer vaccine and moderna vaccine: people died after mrna vaccination and 24 disabled

Pfizer & Moderna: 55 άνθρωποι πέθαναν μετά τη λήψη εμβολίων mRNA και 24 έμειναν ανάπηροι!

Στις ΗΠΑ, 55 Αμερικανοί πέθαναν μετά τη λήψη εμβολίων mRNA της Moderna ή της Pfizer σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών εμβολίων (VAERS) που αποδέσμευσαν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Στο VAERS οι πολίτες αναφέρουν αν θεωρούν πως είχαν κάποια παρενέργεια από το εμβόλιο. Εκτός από τους θανάτους, οι άνθρωποι έχουν αναφέρει 96 απειλητικά για τη ζωή συμβάντα μετά από εμβολιασμούς COVID-19, […]

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα διήμερο στη Ναύπακτο από το Nafpaktianews.gr

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα διήμερο (1 διανυκτέρευση) στο ξενοδοχείο ” Η Ελατού ” στη Ναύπακτο. Διοργάνωση διαγωνισμού:  nafpaktianews.gr Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):