Greece2India: Ο Ηλίας Βροχίδης ή καλύτερα mad nomad ταξίδεψε με μηχανή μέχρι την Ινδία!

greece-india-mad-nomad-off-road-motorike-trip

greece-india-mad-nomad-off-road-motorike-trip

Στις 14 Απριλίου του 2007 ξεκίνησε μόνος του  από τη Θεσσαλονίκη με μια μικρή μοτοσικλέτα (Honda XR 250S), για να ταξιδέψει σε 10 (δέκα) μήνες 4 (τέσσερις) χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν και Ινδία. Τα σχέδια άλλαξαν πολλές φορές στην πορεία και κατέληξε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από 2 (δύο) χρόνια και 2,5 (δυόμισι) μήνες, έχοντας καλύψει 73.000 χλμ., αφού ταξίδεψε σε 14 (δεκατέσσερις) ασιατικές χώρες: Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία και Ναγκόρνο-Καραμπάχ!

Αυτό είναι το ταξίδι που ονομάστηκε «greece2india».

 

Ποίηση του δρόμου

«Τι είναι off-roading»

Σ’ έναν κόσμο όπου, σχεδόν, όλοι κινούνται πάνω σ’ ένα δρόμο που κάποιοι άλλοι έχουν χαράξει για ‘σένα, off-roading είναι να στρίβεις το τιμόνι και να βγαίνεις απ’ το δρόμο. Να χαράζεις τη δική σου πορεία. Να διαλέγεις μια κατεύθυνση στον ορίζοντα και να πηγαίνεις εκεί που θέλεις μέσω της οδού που θέλεις. Μπροστά σου να μην υπάρχει δρόμος και πίσω σου να μένει μόνο μια ροδιά, που κι αυτή θα τη σβήσει ο καιρός. Έτσι, κανείς δε θα μπορεί να ακολουθήσει την ίδια πορεία με ‘σένα. Κάθε αληθινός off-roader θα πρέπει να χαράξει τη δική του, μοναδική πορεία κι όταν συναντά δρόμο να τον περνά κάθετα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά προσεκτικά, για να μη συγκρουστεί με το πλήθος που κινείται στο δρόμο.

Το off-roading είναι επικίνδυνο. Μπορεί να χαθείς, να χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου και να μη βρίσκεις κανένα γύρω σου, γιατί κινείσαι στο δικό σου δρόμο κι είσαι μόνος σου εκεί.

Το off-roading, όμως, είναι και γλυκό. Είναι μοναδικό να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου όπου ελάχιστοι έχουν βρεθεί. Λίγα συναισθήματα μπορούν να συγκριθούν με τη χαρά που δίνει η εξερεύνηση σ’ έναν κόσμο που την έχουμε ξεχάσει… Σ’ έναν κόσμο που όλα τα ξέρουμε, πλέον και δε χρειάζεται να εξερευνήσουμε τίποτα.

Σιχαίνομαι να κινούμαι στο δρόμο που μου έχουν χαράξει. Θέλω τη ζωή μου off-road!

Ηλίας Βροχίδης (mad nomad)
7 Φεβρουαρίου 2008
Bhouj, Ινδία

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Η Kate Moss είναι η Μούσα της τελευταίας καμπάνιας της εταιρείας Mango! Απολαύστε την!

Η καμπάνια της εταιρείας Mango είναι γεγονός και πρωταγωνίστρια είναι η σαγηνευτική Kate Moss. Απολαύστε το αποτέλεσμα της καμπάνιας με τις εκπληκτικές φωτογραφίες, το οποίο είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς του γνωστού μοντέλου, του γνωστού φωτογράφου Terry Richardson και της στυλίστριας Geraldine Saglio, η οποία είναι η βοηθός της Emmanuel Alt. Απολαύστε περισσότερες εικόνες από το […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):