Bad Beats από στημένο live poker;

rigged-bad-beats-live-poker


rigged-bad-beats-live-poker

Η αλήθεια είναι πως όσοι βρίσκονται στο χώρο αυτό του πόκερ ή απολαμβάνουν το παιχνίδι παίζοντας live ή online έχουν ακούσει ιστορίες για bad beats. Οι πιο έμπειροι είναι μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων και σίγουρα έχουν βαρεθεί να ακούνε για ανατροπές, bad beats και suckouts.

Η πραγματικότητα είναι πως κάθε φορά που δέχεσαι ένα τέτοιο χτύπημα κάπου μέσα σου νιώθεις ένα μικρό «τσίμπημα» που σε στεναχωρεί και παράλληλα σε εκνευρίζει, κάπου εκεί δηλαδή που ξεκινάει το tilt. Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που το έχουν αποβάλει αυτό.

Το δύσκολο με το πόκερ είναι να καταλάβει ο παίκτης «τη φύση» του παιχνιδιού, τι σημαίνουν αυτές οι πιθανότητες, τι είναι διακύμανση και τελικά πόσες δεκάδες χιλιάδες hands χρειάζονται για να διαχωρίσουμε έναν κακό παίκτη από ένα downswing. Το χειρότερο από όλα είναι πως ρίχνουν την ευθύνη στα στημένα παιχνίδια, σε αλγόριθμους που έχουν δημιουργηθεί για να κρατάνε μέσα τους κακούς παίκτες και άλλες πολλές τέτοιες δικαιολογίες που δεν έχουν βάση. Φυσικά δεν έχουν πραγματικό αντίκτυπο γιατί κανείς από αυτούς που διαμαρτύρονται δεν έχουν παίξει 1 ή 2 εκατομμύρια παρτίδες online και με κάποιο tracking software να μας το αποδείξουν. Η πραγματικότητα είναι πως πρέπει να παίξεις έναν πολύ μεγάλο αριθμο παρτίδων για να διαχωρίσεις το άτυχος από το ένας κακός παίκτης που χάνει χρήματα.

Οι περισσότεροι που δέχονται «σκληρά» bad beats λένε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στο online πόκερ.

Αυτό που τους ξεγελάει είναι πως το online είναι το λιγότερο 4 φορές πιο γρήγορο από το live παιχνίδι, έτσι όλα εξελίσσονται πιο γρήγορα, πιο «συχνά». Ωστόσο κάποιες αντίστοιχες «τρελές» καταστάσεις έχουμε παρακολουθήσει και στο live poker, οι οποίες μάλιστα μαγνητοσκοπήθηκαν από τηλεοπτικά συνεργεία.

Μία τέτοια παρτίδα διεξήχθη το 2009 στα πλαίσια του Aussie Millions Cash Game. Μερικά κορυφαία ονόματα συμμετείχαν στο συγκεκριμένο τραπέζι και τα blinds ήταν $500/$1.000 ενώ το παιχνίδι άλλαζε από NL Hold’em σε Pot Limit Omaha. Η παρακάτω παρτίδα διεξήχθη ανάμεσα στους Patrik Antonius και Andrew Robl. Ο τελευταίος έκανε ένα λάθος και βρέθηκε all in με 27% πιθανότητες. Ο Antonius είχε το73% σε ένα pot που ξεπέρασε τις $200.000. Οι δύο παίκτες αποφάσισαν να «τρέξουν» τα turn και river τέσσερις φορές και ο Antonius είχε ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Φαντάζεστε τη συνέχεια; Ο Φινλανδός έχασε και τις 4 φορές!

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί.
Η ατάκα στο τέλος, «Ο Sam Farha συνηθίζει να μου κάνει κάτι τέτοια», είναι από τις καλύτερες που έχουμε ακούσει.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

he largest nebulae in the southern night sky, the Carina Nebula

Star Wars: Η Γη «πυροβόλησε» με λέιζερ νεφέλωμα [Φωτογραφίες]

Μια απίστευτη εικόνα, που ανακηρύχθηκε από το ESO (European Southern Observatory) ως «Εικόνα της Εβδομάδας», απεικονίζει έναν «διαστημικό πόλεμο» με λέιζερ μεταξύ της Γης και του Νεφελώματος της Τρόπιδος. Όχι, δεν αντεπιτίθεται η… Αυτοκρατορία. Το Star Wars, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένει επιστημονική φαντασία. Η παρακάτω εικόνα, ωστόσο, που ανακηρύχθηκε από το ESO (European Southern Observatory) ως «Εικόνα της Εβδομάδας», θυμίζει αν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):