Το Φιλί του Γκούσταφ Κλιμτ στα ερείπια της Συρίας ως μήνυμα ειρήνης

the-kiss-gustav-klimt-ruins-syria-peace-message-tammam-azzams

the-kiss-gustav-klimt-ruins-syria-peace-message-tammam-azzams

Περισσότεροι από 50.000 (πενήντα χιλιάδες) άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Σχολιάζοντας την καταστροφή στη χώρα του, ο γεννημένος στη Δαμασκό καλλιτέχνης Tammam Azzam ζωγράφισε μια διασκευή του αριστουργήματος του Γκούσταβ Κλιμτ (Gustav Klimt) «το Φιλί» (Der Kuss) πάνω σε ένα κτίριο που καταρρέει, γεμάτο με τρύπες από σφαίρες. Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει τον αγώνα της χώρας του ανάμεσα στην ομορφιά και την καταστροφή.

Σύμφωνα με τη Guardian η εικόνα του Tammam Azzam αντήχησε στα social media όλης της γης με πάνω από 20.000 “likes” και 14.000 κοινοποιήσεις μέσα σε 5 (πέντε) ώρες.

Ο Azzam, ο οποίος έχει διαφύγει από τη Συρία έχει σχολιάσει πολλές φορές την κατάσταση του λαού του μέσα από το έργο του, αντιπαραθέτοντας δημοφιλή έργα τέχνης πάνω σε εικόνες των βομβαρδισμένων πόλεων της Συρίας.

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Δείτε το: Απίστευτα μεγαλιθικά μνημεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως

Την ώρα που η αρχαιολογία περιστρέφεται συνήθως γύρω από κοπιαστικές ανασκαφές για να έρθουν στο φως θραύσματα και μικροαντικείμενα, υπάρχουν φορές που η εικόνα ολοκληρώνεται με κάτι σαφώς μεγαλύτερο.
Τεράστιους προϊστορικούς ή αρχαίους σχηματισμούς δηλαδή, πραγματικούς ογκόλιθους, τόσο συμβολικά όσο και κυριολεκτικά!

Tesla Half a Million bitcoin by newsfeast

Έχεις bitcoin; Μπορείς να έχεις και αυτοκίνητο TESLA

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Motors κατέθεσε αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ώστε να της επιτραπεί να αποδεχθεί τα Bitcoins (κρυπτονομίσματα – ηλεκτρονική μορφή χρήματος) ως μέσο πληρωμής για την απόκτηση αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η αγορά των κρυπτονομισμάτων να ξεπεράσει το 1 τρις δολάρια. Μάλιστα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την  αγορά 1,5 δισ. δολαρίων σε Βitcoins σύμφωνα με το αίτημα στην αμερικανική Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς (SEC), όπως […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):