Τουρκία: Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο θα αποκτήσει η Κωνσταντινούπολη έως το 2017

new-airport-instabul-turkish-airlines-tav-limak

new-airport-instabul-turkish-airlines-tav-limak

Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Κωνσταντινούπολη 1 (ένα) αεροδρόμιο που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ικανό να διαχειρίζεται 150 (εκατόν πενήντα) εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ το κόστος του προγράμματος κατασκευής του αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 7 (επτά) δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ (Binali Gildirim) δήλωσε σήμερα ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του αεροδρομίου, το οποίο θα είναι το 3o (τρίτο) της Κωνσταντινούπολης και θα έχει συνολικά 6 (έξι) διαδρόμους, είναι η Παρασκευή 3 Μαΐου. Δεν είναι σαφές πότε θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο.

“Το νέο αεροδρόμιο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όρους επιβατών”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. “Υπολογίζουμε ότι ολόκληρο το σχέδιο θα κοστίσει περισσότερο από 7 (επτά) δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιρουμένου του χρηματοδοτικού κόστους”.

Η κατασκευή θα γίνει σε 4 (τέσσερα) στάδια και στο 1ο (πρώτο) στάδιο το αεροδρόμιο θα έχει δυνατότητα διαχείρισης 90 (ενενήντα) εκατομμυρίων επιβατών, δήλωσε ο Γιλντιρίμ (Gildirim).

“Η τελική ετήσια δυνατότητα του αεροδρομίου θα είναι 150 (εκατόν πενήντα) εκατομμύρια επιβάτες. Το πρώτο στάδιο θα είναι λειτουργικό το 2017″, πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

Η πρόσκληση για το διαγωνισμό θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι τουρκικές εταιρείες TAV και Limak είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Απαλλαγείτε από φλεβίτιδα, απώλεια μνήμης και πονοκεφάλους με φυσικό τρόπο

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τα πολύτιμα οφέλη που έχουν τα φύλλα δάφνης για την υγεία μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα δάφνης για να παρασκευάσουμε ένα εξαιρετικό φαρμακευτικό λάδι, το οποίο διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και το σημαντικότερο, θα το φτιάξουμε μό

Η καλλιτέχνης Heidi Voet χρησιμοποιεί φρούτα, λαχανικά και φωτογραφίες για να περάσει το μήνυμα της υπερκατανάλωσης

Η καλλιτέχνης Heidi Voet ζει και εργάζεται μεταξύ Shanghai και Βρυξελλών. Στο έργο της Fruit & Vegetables (φρούτα και λαχανικά) πήρε φωτογραφίες γυμνών γυναικών που συνέλεξε από κινέζικα περιοδικά και σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά αποτύπωσε τη δική της οπτική γωνία στο θέμα του υπερκαταναλωτισμού.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):