Τουρκία: Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο θα αποκτήσει η Κωνσταντινούπολη έως το 2017

new-airport-instabul-turkish-airlines-tav-limak

new-airport-instabul-turkish-airlines-tav-limak

Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει στην Κωνσταντινούπολη 1 (ένα) αεροδρόμιο που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, ικανό να διαχειρίζεται 150 (εκατόν πενήντα) εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ το κόστος του προγράμματος κατασκευής του αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 7 (επτά) δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ (Binali Gildirim) δήλωσε σήμερα ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του αεροδρομίου, το οποίο θα είναι το 3o (τρίτο) της Κωνσταντινούπολης και θα έχει συνολικά 6 (έξι) διαδρόμους, είναι η Παρασκευή 3 Μαΐου. Δεν είναι σαφές πότε θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο.

“Το νέο αεροδρόμιο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όρους επιβατών”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. “Υπολογίζουμε ότι ολόκληρο το σχέδιο θα κοστίσει περισσότερο από 7 (επτά) δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιρουμένου του χρηματοδοτικού κόστους”.

Η κατασκευή θα γίνει σε 4 (τέσσερα) στάδια και στο 1ο (πρώτο) στάδιο το αεροδρόμιο θα έχει δυνατότητα διαχείρισης 90 (ενενήντα) εκατομμυρίων επιβατών, δήλωσε ο Γιλντιρίμ (Gildirim).

“Η τελική ετήσια δυνατότητα του αεροδρομίου θα είναι 150 (εκατόν πενήντα) εκατομμύρια επιβάτες. Το πρώτο στάδιο θα είναι λειτουργικό το 2017″, πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

Η πρόσκληση για το διαγωνισμό θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι τουρκικές εταιρείες TAV και Limak είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Armed Forces: MEDUSA

Επίδειξη ισχύος από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο: Η «ΜΕΔΟΥΣΑ» πνίγει τον Ερντογάν

Ένοπλες Δυνάμεις: Δύναμη πυρός σε θάλασσα, στεριά και αέρα – Πλήθος στρατιωτικών ασκήσεων ανοιχτά του Καΐρου – Οι τρεις χώρες ενισχύουν την ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία τους και την προσαρμογή των αμυντικών δυνατοτήτων σε νέες και ασύμμετρες απειλές. Με το καθεστώς Ερντογάν να κλιμακώνει συνεχώς τις προκλήσεις και να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και […]

galerie-tsangarakis-watch-gt-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα ρολόι GT από την Galerie Tsangarakis

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ρολόι GT, σε καλοκαιρινή διάθεση, προσφορά της γκαλερί Τσαγκαράκης. Διοργάνωση διαγωνισμού: Galerie Tsangarakis Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like σε αυτήν τη σελίδα.   Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο της Galerie Tsangarakis και κερδισε δωρο 1 (ένα) ρολόι GT.   Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):