Η ΔΟΕ αφαίρεσε το Ολυμπιακό μετάλλιο και τους τίτλους του Γύρου της Γαλλίας από τον ποδηλάτη Lance Armstrong

lance-armstrong-golden-olympic-medal-winner

lance-armstrong-golden-olympic-medal-winner

Όπως, λίγο πολύ αναμενόταν, η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), προχώρησε στην αφαίρεση από το Λανς Άρμστρονγκ (Lance Armstrong) του χάλκινου μεταλλίου που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η ΔΟΕ ενήργησε μετά την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) να τιμωρήσει τον Αμερικανό ποδηλάτη με ισόβιο αποκλεισμό από τους αγώνες και να ακυρώσει τους 7 (επτά) τίτλους του από τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας, μετά την εμπλοκή του στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Άρμστρονγκ είχε το δικαίωμα, εντός 21 (είκοσι μίας) ημερών, να ασκήσει έφεση στην απόφαση της UCI, κάτι που δεν έκανε.

«Έχουμε ήδη στείλει επιστολή στον Άρμστρονγκ, ζητώντας του να επιστρέψει το μετάλλιο. Ήταν μία απόφαση που είχε ληφθεί αρχικά στο εκτελεστικό συμβούλιο πριν από τα Χριστούγεννα. Περιμένουμε την επιβεβαίωση από την UCI ότι δεν έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αποκλεισμού του» δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

poker-interview-josheph-cheong-world-series-poker-main-event-pokernews

Joseph Cheong: «Πάντα έλεγα ότι θα αποσυρθώ στα 30 μου» (Συνέντευξη του επαγγελματία παίκτη πόκερ)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο νεαρός Κορεάτης (μεγαλωμένος στην Αμερική) επαγγελματίας παίκτης πόκερ, Joseph Cheong  στο PokerNews, στην οποία αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την ζωή του, για τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και για τα δώρα που περιμένει από τον Άγιο Βασίλη: «Πάντα έλεγα ότι θα αποσυρθώ στα 30 μου» Ποιο είναι το αγαπημένο […]

Κέρδισε μία καφετιέρα Dolce Gusto KP5009S Circolo Titan της εταιρείας Krups

Διαγωνισμός:  Κερδίστε μία καφετιέρα Dolce Gusto KP5009S Circolo Titan της εταιρείας Krups μέσα από τον διαγωνισμό που διοργανώνει στο facebook η εταιρεία Ηλεκτρονική. Διοργάνωση διαγωνισμού: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 ( 23:45 ) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος Όροι συμμετοχής:  Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το αυτοματοποιημένο σύστημα της […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):