Αυξημένο το ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών στην Αργεντινή

international-news-increase-greek-investments-argentina

international-news-increase-greek-investments-argentina

Όπως αναφέρει η έκθεση της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες (Buenos Aires), οι ελληνικές επενδύσεις στην Αργεντινή έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η Αργεντινή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών, στους τομείς της Ναυτιλίας (Navios South American Logistics Inc.), των Κατασκευών (Όμιλος Libra), των Τηλεπικοινωνιών (Intralot), της Οινοποιίας (Κροντηράς) και της Βιομηχανίας Τροφίμων (Pavlidis S.A.)».

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα από την Αργεντινή στη χώρα μας είναι όλο και ισχυρότερο: οι αφίξεις στην Ελλάδα Αργεντινών τουριστών αυξήθηκαν από 5.462 το έτος 2005 σε 17.772 το έτος 2010 και σε 21.912 κατά το έτος 2011.

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2012 οι αφίξεις τουριστών από Αργεντινή υπερδιπλασιάσθηκαν εκ νέου (11.532 έναντι 5.017 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011), «παρά τους ολοένα αυστηρότερους περιορισμούς στην κτήση συναλλάγματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρεται στην έκθεση ότι το έλλειμμα του διμερούς εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μας με την Αργεντινή περιορίσθηκε κατά 32,4% εντός του 2011, λόγω της γενικότερης ανόδου των εξαγωγών μας, της εξαγωγής ορυκτελαίων πετρελαίου αλλά και της διολίσθησης των εισαγωγών μας από τη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Οι εισαγωγές μας από την Αργεντινή συνίστανται βασικά σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα ή βασικής μεταποίησής τους, ενώ οι εξαγωγές μας (πλην καπνών) σε δευτερογενή προϊόντα.

Πάντως, οι απότομες μεταβολές στην αξία πολλών δασμολογικών κλάσεων από έτος σε έτος καταδεικνύουν ότι οι εξαγωγές μας προς την Αργεντινή δεν έχουν αποκτήσει ακόμη σταθερό σημείο αναφοράς.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Πρώην πράκτορας της CIA: «Εγώ δολοφόνησα την Μέριλιν Μονρόε»

Ένας 78χρονος συνταξιούχος πράκτορας της CIA που δεν έχει πολύ χρόνο ζωής, ο Normand Hodges, έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το νοσοκομείο. Όπως υποστήριξε έκανε 37 δολοφονίες για την αμερικανική κυβέρνηση από το 1959 μέχρι το 1972, μεταξύ των οποίων και της Μέριλιν Μονρόε.

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα Dell PC από το E-Gate.gr

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα Dell PC,  CPU: Core 2 Duo E4600 ,  RAM: 4GB ,  HDD: 160GB. Διοργάνωση διαγωνισμού: E-Gate.gr (e-gate.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):