Οικολογικό βραβείο στην αγορά της Ashton Town Centre στη Μεγάλη Βρετανία

ashton-town-centre-uk-green-enviroment-ibi-group-design

ashton-town-centre-uk-green-enviroment-ibi-group-design

Ένα ακόμη οικολογικό βραβείο στη συλλογή της κέρδισε η πιο «πράσινη» αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η γνωστή ως Ashton Town Centre, για τις φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές της. Η τοπική αγορά, όχι μόνο χρησιμοποιεί κάδους ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για ψώνια, αλλά διοργανώνει και επιδείξεις μαγειρικής με θέμα: «Αγάπα το φαγητό, μίσησε τα απόβλητα»!

Τα 2 (δύο) τελευταία χρόνια, η οικολογική αγορά Ashton Town Centre έχει μειώσει κατά το ήμισυ (-50%) τα σκουπίδια που στέλνει στους χώρους υγειονομικής ταφής και έχει καταναλώσει ελάχιστη ενέργεια σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα, οι καταστηματάρχες έχουν φροντίσει να εγκαταστήσουν ενεργειακά αποδοτικές συσκευές στα μαγαζιά τους, όπως είναι οι στεγνωτήρες χεριών με χαμηλή κατανάλωση και οι οικολογικοί αισθητήρες φωτισμού.

«Η ευαισθητοποίηση της αγοράς της Ashton Town Centre καταφέρνει να προωθεί το οικολογικό μήνυμα και να επηρεάζει θετικά τους έμπορους και τους καταναλωτές. Αξίζουν την αναγνώριση της χώρας!» δηλώνει η Cllr Kieran Quinn, στέλεχος του Tameside συμβουλίου. Όμως, οι προσπάθειες τους δεν μένουν εκεί, αφού το τοπικό συμβούλιο επενδύει στην «πράσινη» μεταφορά των καταναλωτών προς την αγορά, ενθαρρύνοντας τους να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σκοπός τους είναι να μειώσουν τις ποσότητες του άνθρακα στην περιοχή, με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν μέτρα για την προώθηση της οικολογικής συνείδησης.

Και όμως, όλοι μαζί προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο και τα καταφέρνουν, χωρίς να τους λείψει τίποτα. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που κέρδισαν με την αξία τους το βραβείο της πιο «πράσινης» αγοράς στη Μεγάλη Βρετανία. Αποτελούν 1 (ένα) παράδειγμα για όλο τον πλανήτη!

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):