Δες τις 9 χώρες όπου η ανεργία είναι κυριολεκτικά άγνωστη λέξη ή μήπως είναι μύθος!

best-countries-work-unemployment-virtually-unknown-word-gallup-institution

best-countries-work-unemployment-virtually-unknown-word-gallup-institution

Μια χώρα θεωρείται ότι βρίσκεται σε πλήρη απασχόληση, όταν έχει ποσοστό ανεργίας 5%. Οι 9 (εννέα) παρακάτω χώρες, όπως έχουν προκύψει από παγκόσμια έρευνα του ινστιτούτου Gallup, έχουν ακόμη λιγότερο.

9. Βιετνάμ *

Κάτι σαν την Ελλάδα των 80s, με τις κρατικές επιχειρήσεις να αποτελούν το 40% του ΑΕΠ της. Η εξήγηση για το χαμηλό ποσοστό της βρίσκεται στο γεγονός ότι ο ρυθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται στην βιομηχανία (40% πάνω το 2011) είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ρυθμό των θέσεων εργασίας που χάνονται στον αγροτικό τομέα (-22% το 2011).

* Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο ανατολικό άκρο της Ινδοκίνας.

8. Ουκρανία *

Επιμένει να διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παγκοσμίως (κάτω από 5%), παρόλο που η οικονομική της ανάπτυξη έχει έντονα σκαμπανεβάσματα, όπως συρρίκνωση κατά 14,5% το 2009. Σύμφωνα με την CIA ο λόγος για τα εξαιρετικά ποσοστά της είναι και ο μεγάλος αριθμός μη καταγραμμένων ανέργων.

* Η Ουκρανία (ουκρανικά: Україна) είναι χώρα στην ανατολική Ευρώπη. Συνορεύει με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

7. Ταϊλάνδη *

Οι εξαγωγές, που αποτελούν το 50% του ΑΕΠ της, είναι ο λόγος που όλη την περασμένη δεκαετία είχε ποσοστό ανεργίας οριακά πάνω από 2%. Ενώ το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο ειδυλλιακό, καθώς εδώ καταλήγει μεγάλος αριθμός επενδύσεων που φεύγουν από την Κίνα λόγω του υψηλού πληθωρισμού της.

* Το Βασίλειο της Ταϊλάνδης είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία, η οποία συνορεύει με το Λάος και την Καμπότζη στα ανατολικά, τον κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Μαλαισία στα νότια, τη θάλασσα Ανταμάν και τη Βιρμανία στα δυτικά.

 6. Ταιβάν *

Το 1950 ήταν η τελευταία φορά που η χώρα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα ανεργίας. Ενώ στα 80s, όταν το ποσοστό ανεργίας –που είναι σταθερά κάτω από 5%- έπεσε κάτω από 2%, βρέθηκε να χρειάζεται επειγόντως εργατικό δυναμικό. Και όλα αυτά επειδή εδώ και δεκαετίες έχει εστιάσει την οικονομία της στην εξαγωγή τεχνολογικών προϊόντων.

* Η Δημοκρατία της Κίνας, γνωστότερη ως Ταϊβάν και παλαιότερα ως Εθνικιστική Κίνα ή Φορμόζα, είναι μια νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας με έκταση 35.980 km² και πληθυσμό 22.974.347.

5. Μαυροβούνιο *

Πάνω από 50% των κατοίκων της μικρής αυτής χώρας εργάζονται μόνιμα για ένα εργοδότη, ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι σταθερά κάτω από 5%. Γεγονός στο οποίο συμβάλει η βιομηχανία αλουμινίου (που αντιπροσωπεύει 80% των εξαγωγών της) και, τα τελευταία χρόνια, ο τομέας μεταποίησης τροφίμων και ο τουρισμός.

* Το Μαυροβούνιο είναι ανεξάρτητο κράτος από το 2006, με πληθυσμό 672.180 (σύμφωνα με εκτίμηση του 2009). Στο βορρά συνορεύει με την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανατολικά με τη Σερβία, νότια με Αλβανία και δυτικά βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα.

 4. Ιαπωνία *

Μετά από ένα σεισμό, ένα τσουνάμι και ένα σχεδόν πυρηνικό όλεθρο (που κατάστρεψε το ηλεκτρικό δίκτυο και την αυτοκινητοβιομηχανία της), είναι σχεδόν θαύμα ότι η χώρα καταφέρνει να διατηρεί το ποσοστό ανεργίας της κάτω από 5%. Και αυτό παρόλο ότι πέρυσι το μέγεθος της οικονομίας της μειώθηκε κατά 0,5%, η 14η μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως.

* Η Ιαπωνία είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Αποκαλείται από τους κατοίκους της Νιχόν (Nihon) ή Νιππόν (Nippon) και το όνομά της είναι συνδυασμός δύο ιδεογραμμάτων, που σημαίνουν ήλιος και αρχή αντίστοιχα.

 3. Κίνα *

Είναι σχεδόν αδιανότητο για μια χώρα τέτοιου μεγέθους το ποσοστό ανεργίας να είναι κάτω από 5%. Αλλά οι Κινέζοι τα κατάφεραν. Κάτι στο οποίο συνέβαλε ο μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, ο τεράστιος αριθμός θέσεων εργασίας που εξασφαλίζουν μετά βίας τα προς το ζην και το γεγονός ότι η Κίνα είναι και επίσημα ο παγκόσμιος εξαγωγέας. Με άλλα λόγια, τα νούμερα ευημερούν, οι άνθρωποι φυτοζωούν.

* Η Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας.Η έκτασή της είναι 9.596.961 χλμ². Πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο και είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.343.239.923 κατοίκους.

 2. Λευκορωσία *

10,5% ήταν ο εξαιρετικός –για οποιαδήποτε χώρα πέρα από την Κίνα- ρυθμός βιομηχανικής ανάπτυξης του πρώην Ρωσικού δορυφόρου το 2010. Κάτι που εξηγεί το ποσοστό ανεργίας που κυμαίνεται κάτω από 5%. Το οποίο είναι -εν μέρει πλασματικό-, καθώς για να πάρεις επίδομα ανεργίας εδώ πρέπει να γραφτείς σε προγράμματα τύπου Stage, με χαμηλό μισθό.

* Η Λευκορωσία είναι χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με πρωτεύουσα το Μινσκ.Επίσημα ονομάζεται Δημοκρατία της Λευκορωσίας.

 1. Αυστρία *

Από το 1982 , που ξεκίνησε να κάνει τις μετρήσεις η Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό ανεργίας έχει μείνει σταθερό κάτω από 5% (το μικρότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση), με 50% του πληθυσμού να εργάζεται μόνιμα για ένα εργοδότη. Αιτία η κρατική επιδότηση στις επιχειρήσεις για την μείωση των συνολικών ωρών εργασίας.

* Η Δημοκρατία της Αυστρίας είναι μεσόγειο κράτος της Κεντρικής Ευρώπης και αποτελεί ομοσπονδία 9 κρατιδίων. Η Αυστρίασυνορεύει με το Λιχτενστάιν και την Ελβετία δυτικά, την Ιταλία και τη Σλοβενία νότια, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ανατολικά, τη Γερμανία και την Τσεχία βόρεια.

src src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα Sony Xperia X από τον 95.2 Athens DeeJay

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό το νέο 4G+ smartphone Sony Xperia X με 23 MP η μπροστινή κάμερα και 13 MP η Selfie Cam! Διοργάνωση διαγωνισμού: 95.2 Athens DeeJay (athensdeejay.gr) και Vodafone (vodafone.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):