Διαγωνισμός του Newsfeast για να Κερδίσεις δωρεάν 3 συσκευασίες Μελιού με Κρόκο Κοζάνης, μαστίχα Χίου και Μέλι Μάνης

win-contest-newsfeast-free-packs-honey-saffron-mastic-mani-elliniko-meli-competition


win-contest-newsfeast-free-packs-honey-saffron-mastic-mani-elliniko-meli-competition

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 3 (τρεις) συσκευασίες με προϊόντα της εταιρείας Ελληνικό Μέλι Α.Ε.. Η κάθε συσκευασία θα περιέχει παραδοσιακό μέλι Μάνης και τα μοναδικά προϊόντα παγκοσμίος, μέλι με κρόκο Κοζάνης και μέλι με μαστίχα Χίου.
Διοργάνωση διαγωνισμού: Ελληνικό Μέλι Α.Ε., NewsFeast
Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 (24:00)
Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, αρκεί να κάνετε like (μου αρέσει) στις παρακάτω σελίδες, και αν θέλετε να το κοινοποιήσετε στους φίλους σας.


Λεπτομέρειες:

Τα δώρα του διαγωνισμού είναι 3 (τρεις) συσκευασίες για 3 (τρεις) τυχερούς. Η κάθε συσκευασία περιέχει 1 (ένα) μέλι με κρόκο Κοζάνης (μοναδικό προϊόν με εγγυημένη ποιότητα παγκοσμίως), 1 (ένα) μέλι με μαστίχα Χίου (μοναδικό προϊόν με εγγυημένη ποιότητα παγκοσμίως) και 1 (ένα) εκλεκτό μέλι Μάνης.

win-contest-newsfeast-free-packs-honey-saffron-mastic-mani-elliniko-meli-competition

Βιολογικός Κρόκος Κοζάνης (CROCUS SATIVUS L.)

Είναι ένα από τα πιο σπάνια φαρμακευτικά φυτά. Τα αποξηραμένα στίγματα του λουλουδιού αποτελούν τον πολύτιμο κρόκο ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι. Εδώ και 300 (τριακόσια) χρόνια ο κρόκος Κοζάνης καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης. Η άριστη ποιότητά του τον κατατάσσει πρώτο βιολογικό κρόκο στον κόσμο. Προϊόν Π.Ο.Π*.

Ένα μοναδικό φυσικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη. Με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι ο βιολογικός κρόκος Κοζάνης διαθέτει πολλαπλές και ευεργετικές ιδιότητες.

Έχει σημαντική αντικαρκινική δράση. Μέχρι στιγμής, η in vitro μελέτη της βιολογικής δραστικότητας των φυσικών υδατοδιαλυτών καροτενοειδών του κρόκου έδειξε ότι αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό και ταυτόχρονα διαφοροποιούν τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα των σειρών Κ562 και Ηί-60 (λευχαιμικά κύτταρα).

Δρα ως αφροδισιακό, τονωτικό και δυναμωτικό. Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, στην πέψη, σε κρίσεις άσθματος, στη ναυτία, στο πρήξιμο της νεογιλής οδοντοφυΐας, είναι εμμηναγωγό, αντιπυρετικό και δυναμωτικό.

Έχει αντιθρομβωτική δράση, αποτέλεσμα της αντιαιμοπεταλικής δράσης που παρατηρήθηκε σε εργαστηριακό επίπεδο. Στη δράση αυτή αποδίδεται η μειωμένη συχνότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων στη Valencia της Ισπανίας όπου η κατανάλωση κρόκου είναι μεγάλη. Παράλληλα, διαπιστώθηκε και η αντιπηκτική δράση του.

Συμβάλει στη φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία (στην Ιαπωνία ήδη κυκλοφορεί επίσημα σχετικό σκεύασμα).

Συμβάλει αποτελεσματικά στη στοματική υγιεινή και ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα (σχετικό σκεύασμα κυκλοφορεί στην Ευρώπη).

  • Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης ( LDL).
  • Έχει σημαντική αντιμκροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Βοηθά στην καλύτερη πέψη.
  • Έχει αντιγηραντική δράση.
  • Έχει αντιξειδωτικές ιδιότητες.
  • Συμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
  • Ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του  Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, εμμηναγωγό, επουλωτικό.

Πηγή: Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

 win-contest-newsfeast-free-packs-honey-saffron-mastic-mani-elliniko-meli-competition

Μαστίχα Χίου

Η φυσική ρητίνη του δέντρου Ristacia Lentiscus Var Chia, το οποίο φυτεύεται μόνο στο νησί της Χίου. Προϊόν Π.Ο.Π*. Ένα μοναδικό φυσικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και οφέλη. Με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών αποκαλύπτουν ότι η φυσική μαστίχα Χίου και το Μαστιχέλαιο διαθέτουν πολλαπλές και ενεργητικές ιδιότητες.

Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού και γαστρεντερικού συστήματος και βοηθά στη καλύτερη πέψη.

  • Συμβάλει αποτελεσματικά στη στοματική υγιεινή.
  • Έχει σημαντική αντιμικροβιακή δράση.
  • Έχει αντιξειδωτικές ιδιότητες.
  • Συμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
  • Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης ( LDL).
  • Ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή:  Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

 win-contest-newsfeast-free-packs-honey-saffron-mastic-mani-elliniko-meli-competition

Από την εποχή του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, το μέλι θεωρείται ως απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό για την θρεπτική του αξία και τις ευεργετικές του ιδιότητες για αντοχή, ζωτικότητα, και μακροβιότητα.

*Ως Π.Ο.Π χαρακτηρίζεται το προϊόν, του οποίου τα χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως ή αποκλειστικά στο γεωγραφικό περιβάλλον,  ενώ η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία του λαμβάνουν χώρα σε οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή.

  • Το Ελληνικό Μέλι Α.Ε. με κρόκο Κοζάνης και μαστίχα Χίου ήταν φέτος χορηγός στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας.

Όροι συμμετοχής:
Η κλήρωση θα αφορά όλα τα μέλη του newsfeast,
παλαιότερα και νεότερα τα οποία έχουν κάνει like
στη σελίδα facebook του δωροθέτη Ελληνικό Μέλι.

Πατήστε Like να το δουν και οι φίλοι σας.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Gospel of Psychosabbath on the memory of the eternal deceased Orthodox Christians

Ψυχοσάββατο σήμερα: Τι είναι και τι πρέπει να κάνουμε;

Ψυχοσάββατο είναι η κοινή ονομασία του Σαββάτου πριν από την Κυριακή των Απόκρεων και του Σαββάτου πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω, λέγεται – «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το πρώτο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το δεύτερο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή […]

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε απάντηση στη δήλωση του Νίκου Κοτζιά. «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», είπε ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):