Ρωσικά πλοία διασχίζουν το Αιγαίο ενώ οι ΗΠΑ αναφέρονται σε «Ενέργεια ρουτίνας»

russian-submarine-filchenkov-tsesar-kunikov-shakhtar-okhtensky

russian-submarine-filchenkov-tsesar-kunikov-shakhtar-okhtensky

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά αρματαγωγά Filchenkov και Tsesar Kunikov και τα ρυμουλκά Shakhtar και Okhtensky εξήλθαν από τα Δαρδανέλλια, πλέοντας νότια της Ίμβρου. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ρωσικά πλοία είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για την είσοδο και διέλευση τους από το Αιγαίο.

Παράλληλα, μικρός αριθμός πολεμικών πλοίων της Ρωσίας, με επικεφαλής το αντιτορπιλικό Ναύαρχος Τσαμπανιένκο, απέπλευσαν την Τρίτη από το Σεβερομόρσκ, κοντά στο Μούρμανσκ, και κατευθύνονται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, όπου βρίσκεται η μόνη ρωσική ναυτική βάση στην Μεσόγειο, μετέδωσε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τρία μεταγωγικά απέπλευσαν από το Σεβερομόρσκ συνοδεύοντας το αντιτορπιλικό Ναύαρχος Τσαμπανιένκο, ενώ άλλα 2 (δύο) πλοία συνόδευαν την ομάδα αυτή, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται στρατιωτική διπλωματική πηγή. Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η μετακίνηση μιας μοίρας ρωσικών πολεμικών πλοίων προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας δεν συνιστά, εκ των προτέρων, κάτι το ασυνήθιστο.

«Η Ρωσία διαθέτει μια βάση ανεφοδιασμού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έριν Πέλτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. «Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πλοίων δεν είναι μια ενέργεια ρουτίνας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

src src

Πατήστε Like και διαδώστε το:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις μια τριήμερη διαμονή στη Σέριφο από την Coco-Mat

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό μια τριήμερη διαμονή (2 διανυκτερεύσεις) στο Coco-Mat Eco Residences Serifos στη Σέριφο. Διοργάνωση διαγωνισμού: Coco-Mat (coco-mat.com) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

kitchen-garden-Aristotle-University-Thessaloniki-newsfeast

Το δικό τους λαχανόκηπο αποκτούν 5.000 κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Περίπου 5.000 (πέντε χιλιάδες) κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση για να φτιάξουν το δικό τους λαχανόκηπο στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου. Οι 250 (διακόσιοι πενήντα) «τυχεροί» θα αναδειχτούν μέσα από κλήρωση, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το Α.Π.Θ., με σύνθημα «Φτιάξε το δικό σου λαχανόκηπο», παραχωρεί γη και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):