Δεν πήγες φαντάρος; Το κράτος σε καλεί να καταβάλεις το ποσό των 6.000 ευρώ!

greek-force-army-rebellious-deserter-fine


greek-force-army-rebellious-deserter-fine

Στη ΔΟΥ της περιοχής τους ξεκαθαρίζουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ανυπότακτοι και λιποτάκτες σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας επί ημερών Βαγγέλη Βενιζέλου. Χιλιάδες βεβαιώσεις προστίμων έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε ανυπότακτους σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες που για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν εγκαίρως για να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

  • Οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο €6.000 (ευρώ), οι έφεδροι ανυπότακτοι – δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- €1.000 (ευρώ), ενώ οι λιποτάκτες πληρώνουν € 1.000 (ευρώ) για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των €6.000 (ευρώ). Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο €90 (ευρώ) για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Ξαναφέρνουμε αυτό το θέμα στο προσκήνιο καθώς λαμβάνουμε καθημερινά σχεδόν μηνύματα από ανθρώπους που πολλές φορές (προστάτες οικογένειας, μοναδικοί εργαζόμενοι στην οικογένεια) αδυνατoύν πραγματικά λόγω της κρίσης, να υπηρετήσουν στην παρούσα φάση της θητεία τους.

Πέρα από την διαρκή δίωξη και την επιβολή πρόσθετης θητείας 6 (έξι) μηνών, είναι απαράδεκτο να ζητείται από αυτούς τους ανθρώπους επιπλέον σε τέτοιες εποχές να πληρώσουν και €6.000 (ευρώ) και να μετατρέπεται έτσι η θητεία και ο στρατός σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι νέες ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αυτό το πρόστιμο.

src

Πατήστε Like και διαδώστε το:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

faysbook-kri-kri-greek-yogurt-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσουν 5 τυχερές γιαούρτια Κρι Κρι για ένα μήνα

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό γιαούρτια για 1 (ένα) μήνα, από την Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος, Κρι Κρι Α.Ε.. Θα κληρωθούν 5 (πέντε) τυχερές. Διοργάνωση διαγωνισμού: Fay’sbook, Κρι Κρι Α.Ε. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δεν έχει ανακοινωθεί. Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα. Όροι συμμετοχής Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο της ιστοσελίδας Fay’sbook και κερδισε τα δωρα του διαγωνισμού.   […]

hotel-citta-dei-nicliani-mani-greece-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα σε Grande δωμάτιο στο Citta dei Nicliani στη Μάνη

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ταξίδι 2 (δύο) ατόμων για 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε Grande δωμάτιο στο ξενοδοχείο Citta dei Nicliani στη Μάνη και συγκεκριμένα στην Κοίτα Λακωνίας. Διοργάνωση διαγωνισμού: Hotel Citta dei Nicliani Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (έως και): Παρασκευή 13 Απριλίου (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):