Δεν πήγες φαντάρος; Το κράτος σε καλεί να καταβάλεις το ποσό των 6.000 ευρώ!

greek-force-army-rebellious-deserter-fine


greek-force-army-rebellious-deserter-fine

Στη ΔΟΥ της περιοχής τους ξεκαθαρίζουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ανυπότακτοι και λιποτάκτες σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας επί ημερών Βαγγέλη Βενιζέλου. Χιλιάδες βεβαιώσεις προστίμων έχουν ήδη κοινοποιηθεί σε ανυπότακτους σε όλη τη χώρα, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες που για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν εγκαίρως για να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

  • Οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο €6.000 (ευρώ), οι έφεδροι ανυπότακτοι – δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- €1.000 (ευρώ), ενώ οι λιποτάκτες πληρώνουν € 1.000 (ευρώ) για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των €6.000 (ευρώ). Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο €90 (ευρώ) για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Ξαναφέρνουμε αυτό το θέμα στο προσκήνιο καθώς λαμβάνουμε καθημερινά σχεδόν μηνύματα από ανθρώπους που πολλές φορές (προστάτες οικογένειας, μοναδικοί εργαζόμενοι στην οικογένεια) αδυνατoύν πραγματικά λόγω της κρίσης, να υπηρετήσουν στην παρούσα φάση της θητεία τους.

Πέρα από την διαρκή δίωξη και την επιβολή πρόσθετης θητείας 6 (έξι) μηνών, είναι απαράδεκτο να ζητείται από αυτούς τους ανθρώπους επιπλέον σε τέτοιες εποχές να πληρώσουν και €6.000 (ευρώ) και να μετατρέπεται έτσι η θητεία και ο στρατός σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι νέες ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αυτό το πρόστιμο.

src

Πατήστε Like και διαδώστε το:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις ένα Dell PC από το E-Gate.gr

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ένα Dell PC,  CPU: Core 2 Duo E4600 ,  RAM: 4GB ,  HDD: 160GB. Διοργάνωση διαγωνισμού: E-Gate.gr (e-gate.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

win-contest-we-love-wimbledon-tennis-competition

Διαγωνισμός “We love Wimbledon” για να Κερδίσεις 17 μοναδικά Δώρα αξίας άνω των 900 ευρώ

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 17 (δεκαεπτά) μοναδικά Δώρα αξίας άνω των € 900 (ευρώ), από 5 (πέντε) μεγάλες εταιρείες στο χώρο του ελληνικού τένις. Συγκεκριμένα, εσείς καλείστε να προβλέψετε τους 2 (δύο) φιναλίστ, το ζευγάρι του τελικού των Ανδρών και αν βρείτε και τους δύο, ή έναν από τους δύο θα μπείτε στην κλήρωση για τα δώρα. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):