Υπεξαίρεσαν 690.000 ευρώ μέσα σε έξι μήνες δύο ιερείς από τα Φάρσαλα

embezzled-real-money-priests-greece


embezzled-real-money-priests-greece

Ποσό ύψους € 690.000 (ευρώ) υπεξαίρεσαν 2 (δύο) ιερείς ηλικίας 36 (τριάντα έξι) και 38 (τριάντα οκτώ) ετών, από τα Φάρσαλα (ημιορεινή κωμόπολη του νομού Λάρισας) που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση παραποίησης εγγράφων μισθοδοσίας προκειμένου να εισπράττουν μεγαλύτερα ποσά.

Ειδικότερα, καταγγέλθηκε ότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν από 15 (δεκαπέντε) μέρες περίπου στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη ΔΟΥ (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών) Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι την 25/06/2012 οι 2 (δύο) συλληφθέντες ιερείς, κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη την από 20/06/2012 εκδοθείσα κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων η οποία εμφάνιζε προβλεπόμενη κρατική δαπάνη αξίας € 28.864 (ευρώ) αντί του ορθού € 8.864 (ευρώ).

Έτσι χθες, ημέρα κατά την οποία θα εισπράττονταν μέσω καταστήματος τραπέζης στα Φάρσαλα το επίδομα αδείας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση το εν λόγω κατάστημα και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους 2 (δύο) ιερείς την ώρα που μετέβησαν από κοινού και παρέλαβαν συνολικό χρηματικό ποσό € 28.864 (ευρώ) από το οποίο μόνο € 8.864 (ευρώ) αφορούσε την μισθοδοσία Ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων.

Στην κατοχή των 2 (δύο) ιερέων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό € 20.000 (ευρώ), μία προσωπική σφραγίδα του 38χρονου ιερέα και μία σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την είσπραξη των € 28.864 (ευρώ). Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 36χρονου ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι 2 (δύο) συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό € 690.000 (ευρώ) κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις Δώρο το Νέο Kindle της Amazon για να διαβάζεις παντού τα αγαπημένα σου βιβλία

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) καινούργιο Kindle της Amazon, για να διαβάζεις παντού τα αγαπημένα σου βιβλία, έχοντας την δυνατότητα να κουβαλάς μαζί σου μέχρι και 1400 βιβλία σε συνολικό βάρος 170 γραμμαρίων! Διοργάνωση διαγωνισμού: Mysales Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Τρίτη 06 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε τη νέα ταμπλέτα […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):