Βιομηχανία παραγωγής αναπήρων εκδίδει πλαστές συντάξεις και επιδόματα

greek-industry-fake-disabled-persons accommodation


greek-industry-fake-disabled-persons accommodation

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η «φάμπρικα» κατασκευής αναπήρων στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού αυξάνονται και τα Ταμεία περνούν από ψιλό κόσκινο συνταξιούχους και επιδοματούχους σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας διαρκώς πλαστές υποθέσεις.

Μετά την αποκάλυψη του τυφλού αγρότη από το Αργος που έβλεπε και οδηγούσε φορτηγό, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται στην περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη ύπαρξη νέου κυκλώματος. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αποκαλύφθηκε βιομηχανία παραγωγής τυφλών στη Ζάκυνθο, με εκατοντάδες άτομα να εισπράττουν πλαστά επιδόματα.

«Φοβάμαι ότι αν υπήρχε κάποιο κύκλωμα στην περιοχή που δρούσε με αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν κι άλλες περιπτώσεις», σημείωνε χθες ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, διευκρινίζοντας πως η υπόθεση θα ερευνηθεί. Οπως άλλωστε υπογράμμιζαν στελέχη του Οργανισμού, ο απατεώνας τυφλός είχε περάσει από υγειονομικές επιτροπές πριν από 5 (πέντε) και 8 (οκτώ) χρόνια και από τότε μπορεί να έχουν περάσει από τις ίδιες επιτροπές πολλές άλλες περιπτώσεις.

  • Η 2η (δεύτερη) γνωμάτευση, μάλιστα, που επέκτεινε την αναπηρία του αγρότη στο 100% έδειχνε -κατά στελέχη του ΟΓΑ- «πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν δημιουργούσε υπόνοιες».

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, πως 10.000 – 12.000 συνταξιούχοι κι επιδοματούχοι του ΟΓΑ, αναζητούνται από τον Οργανισμό, αφού δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής, που ολοκληρώθηκε πέρυσι. Ορισμένοι από αυτούς ενδεχομένως να εμπίπτουν στην κατηγορία των πλαστών συντάξεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, το 30% των επιδομάτων και προσωρινών αναπηρικών συντάξεων που δίδονταν αποδείχθηκαν πλαστές.

«Από τα έως τώρα στοιχεία, το 30% των επιδοματούχων και δικαιούχων προσωρινής αναπηρικής σύνταξης που κλήθηκαν να περάσουν πάλι από επιτροπές του ΙΚΑ κόπηκαν», σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος, εκτιμώντας πως ο αριθμός των συντάξεων-μαϊμού θα αυξηθεί.

Δεν είναι τυχαίο πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που στελέχη του ΟΓΑ αποδίδουν στο ότι ο κόσμος έχει εξοργιστεί με την κρίση και δεν ανέχεται καταστάσεις που παλαιότερα μπορεί να παρέβλεπε. Αρκετές από αυτές τις καταγγελίες δεν αποδεικνύονται αληθινές αλλά υπάρχουν και κάποιες που οδηγούν σε συλλήψεις.

«Οι έλεγχοι είναι διαρκείς», σημειώνει ο κ. Πέτρουλας, διευκρινίζοντας πως οι «ύποπτοι» συνταξιούχοι κι επιδοματούχοι, αυτοί για τους οποίους δηλαδή υπάρχουν υπόνοιες ή καταγγελίες, θα περάσουν ξανά από υγειονομικές επιτροπές.

src src

Πατήστε Like και διαδώστε το:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

knorr-greece-confidential-ingredient-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 7 πακέτα με προϊόντα Knorr

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 7 (επτά) πακέτα με προϊόντα της εταιρείας Knorr, στο διαγωνισμός με διακριτικό τίτλο «Knorr…findential». Διοργάνωση διαγωνισμού: Ελαΐς–Unilever Hellas A.E. (Knorr Greece) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 (11:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, κάνοντας like σε αυτήν τη σελίδα.  Όροι συμμετοχής Λεπτομέρειες διαγωνισμού Πάρε μέρος στο διαγωνισμο «Knorr…fidential!» της Knorr Greece και κερδισε τα δωρα του διαγωνισμού. Αναλυτικότερα: Οι […]

greek-poker-cup-casino-loutraki

Διαγωνισμός για να Κερδίσετε 5 θέσεις στο ελληνικό τουρνουά πόκερ Greek Poker Cup

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 5 (πέντε) θέσεις για το ελληνικό τουρνουά πόκερ Greek Poker Cup, ένα από τα μεγαλύτερα Festival Poker στην Ελλάδα το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2013 στο Λουτράκι. Διοργάνωση διαγωνισμού: Onsports Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 (14:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):