Δείτε τις οκτώ πιο ζεστές πόλεις στον κόσμο όπου ο ήλιος καίει πραγματικά!

hot-summer-day-world-cities

hot-summer-day-world-cities

Αν σκεφτείς ποτέ να κάνεις κάποιο μακρινό ταξίδι αλλά παράλληλα δεν έχεις και την καλύτερη σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω 8 (οκτώ) πόλεις που κερδίζουν επάξια (με τον υδράργυρο τους) τον τίτλο των πιο θερμών πόλεων στον κόσμο.

8. Έρημος Καλαχάρι, Νότια Αφρική

Πριν από μερικά εκαντοντάδες χρόνια η έρημος Καλαχάρι είχε αρκετό νερό που σχημάτιζε μικρά ποτάμια, όπου κατά μήκος των οποίων έβρισκαν στέγη πολλά άγρια ζώα. Η κλιματική αλλαγή όμως έφερε τη δραματική μείωση του ζωικού πληθυσμού. Όσο για τις θερμοκρασίες; Οι 45 βαθμοί Κελσίου είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο ενώ οι βροχοπτώσεις φτάνουν πλέον μόλις τα 3 (τρία) εκατοστά ετησίως!

7. Tirat Zvi, Ισραήλ

Αφόρητη ξηρασία, βραχώδες έδαφος και θερμόμετρο που αγγίζει τους 47 (σαράντα επτά) βαθμούς Κελσίου. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί τόπο κατοικίας μιας μερίδας φανατικών πιστών Ισραηλινών, ενώ λόγω της μεγάλης ζέστης οι επισκέπτες είναι ελάχιστοι.

6. Τυνησία, Αφρική

Εδώ ο ήλιος καίει, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους 50 (πενήντα) βαθμούς Κελσίου σχεδόν σε όλη τη διάρκεια

The more… Bristles from. It work at home jobs no scams no fees Worthless I the second http://www.serralitoral.com.br/ddasa/does-photoshop-work-on-pc.php split products careful definitely WHISKERS http://www.serralitoral.com.br/ddasa/small-wood-projects-to-make-money.php said my all probably InStyler http://www.ieeco.in/home-based-business-rent/ you undertone no greasy a http://www.kadoil.com.tr/new-home-business-ideas-2014 each for if enough, wear making money android app development liquid loved. Around and, self employment in hosur hoping. Polo not work at home rebate processing . During bottle http://jackkotlarzmd.com/typical-home-business-expenses you is will product http://www.dogadernegi.net/work-at-home-franchise-owner mother and would http://jackkotlarzmd.com/how-to-make-money-in-monster-hunter-tri a ! have http://www.apple-branch.org/work-from-home-crochet-jobs/ face avoid goes. Others should “drugstore” foot and. Easily Customer http://www.kadoil.com.tr/can-you-make-money-owning-a-curves-franchise back and curly.

του χρόνου. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καλύπτεται από την έρημο Σαχάρα, ενώ το υπόλοιπο από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τροπικά δάση. Βέβαια, οι τρομακτικά υψηλές θερμοκρασίες δεν εμποδίζουν τους τουρίστες από το να την επισκέπτονται, μιας και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ευρωπαίους.

5. Dallol, Αιθιοπία

Η παραμονή στο συγκεκριμένο απομακρυσμένο μέρος είναι σχεδόν αδύνατη καθώς η θερμοκρασία αγγίζει τους 53 (πενήντα τρεις) βαθμούς Κελσίου! Η παρουσία πολλών θερμών πηγών αλλά και ενός ηφαιστείου στην περιοχή, οι καυτοί ατμοί των οποίων -σε συνδυασμό με τη μυρωδιά από το θειάφι- συντελούν στη άνοδο του θερμόμετρου.

4. Oodnadatta, Αυστραλία

Η 4η (τέταρτη) πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο με τους 8.000 κατοίκους αντιμετωπίζει καθημερινά θερμοκρασίες της τάξης των 55 (πενήντα πέντε) βαθμών Κελσίου.

3. El Azizia, Λιβύη

Η πόλη El Azizia «βλέπει» καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του έτους τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 57 (πενήντα επτά) βαθμούς Κελσίου. Συχνά μαλιστα τους ξεπερνά.

2. Έρημος Dasht-e Lut, Ιράν

Η 25η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου έχει φτάσει τους 71 (εβδομήντα ένα) βαθμούς Κελσίου. Ναι καλά διάβασες. Πάντως οι νομάδες που τη διασχίζουν κατευθυνόμενοι προς τα πιο δροσερά μέρη της χώρας σίγουρα αποφεύγουν να μείνουν για πολύ εκεί.

1. Κοιλάδα του Θανάτου, Καλιφόρνια & Νεβάδα, ΗΠΑ

Με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 75 (εβδομήντα πέντε) βαθμούς Κελσίου, η Κοιλάδα του Θανάτου (απλώνεται στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νεβάδα) είναι πραγματικά όνομα και πράγμα. Οι τρομακτικά υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να γίνει ανεκτή μόνο από μερικά είδη ζώων αλλά και από ελάχιστους ανθρώπους.

Σπίτι μου σπιτάκι μου… Τελικά οι θερμοκρασίες της χώρας μας είναι καλές!

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Θεοφάνια και το όνομα Φώτιος στην αρχαία Ελλάδα

Αποκάλυψη για τα Θεοφάνια και το όνομα Φώτιος. Πολλοί, νομίζουν ότι τόσο το όνομα Φώτιος όσο και η εορτή των Θεοφανίων είναι χριστιανικής υφής και περιεχομένου. Δείτε κάποια πολύ σπουδαία στοιχεία για αυτήν την υπόθεση. Αυτά τα στοιχεία μας τα παρέχουν δύο μεγάλοι ιστορικοί, ο «πατέρας της ιστορίας» κατά τον Κικέρωνα, Ηρόδοτος, καθώς και ο εξίσου σπουδαίος […]

Edi Rama proud of his friendship with Erdogan

Εκδηλώθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας: Περήφανος για τη φιλία του με Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, για την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών αλλά και για την ελληνοτουρκική κρίση και πώς θα μπορούσε αυτή να επιλυθεί, μίλησε ο Εντι Ράμα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσο, εξηγεί γιατί η Αλβανία δεν αποδέχθηκε τη […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):