Ελληνικές Βουλευτικές Εκλογές 2012! Επιλογή κόμματος για την αντιπροσώπευσή μας στο κοινοβούλιο!

greek-elections-2012-vote-newsfeast


greek-elections-2012-vote-newsfeast

Είμαστε μία ημέρα πριν από τις 14ες βουλευτικές εκλογές μετά την μεταπολίτευση και το πολιτικό σκηνικό είναι πιο θολό από ποτέ. Η καταστροφολογία έχει την τιμητική της, ενώ οι αστρολόγοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος να επισημάνουν ότι την ημέρα των εκλογών η σελήνη θα βρίσκεται σε περίγειο θέση, γεγονός που θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπ’ όψιν. Όλα αυτά μαζί με τις επισημάνσεις των αντι-μνημονιακών πολιτικών κομμάτων για την «καταστροφή» του πλανήτη κάνουν τις ημέρες πιο ενδιαφέρουσες από ποτέ.

Ας έρθουμε όμως πιο κοντά στα γεγονότα. Δείτε τι πρεσβεύουν τα κόμματα για να είσαστε σίγουροι ότι συμφωνείτε μαζί τους.

Η νέα δημοκρατία προτείνει εκλογή νέων προσώπων και όχι νέων κομμάτων, παρ’ όλο που δεν έχει νέα πρόσωπα να αναδείξει, μιας και όλοι προέρχονται από τα πολιτικά της «φυτώρια». Πιστεύει ότι με την εισαγωγή διδάκτρων θα διασφαλιστεί η καλύτερη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχτούν τις νέες μορφές ευέλικτης εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Το πασόκ προτρέπει τους ψηφοφόρους του να μην ντρέπονται και να δείξουν, θάρρος και θράσος στην υπεράσπιση του κόμματός τους. Ενώ οι αποκρατικοποιήσεις είναι και πάλι στο προσκήνιο, αφού, σύμφωνα με το πασόκ, θα συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση του ελλείμματος. Προσθέτει, ότι η μείωση μισθών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και τονίζει ότι για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητες οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Το κκε επιμένει να αποτελεί την πιο έντονη ένδειξη του κακού δημόσιου προσώπου της Ελλάδος. Δεν ασκεί ουσιώδη κριτική και αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναθέτει η ιστορία. Διαφωνεί με την ενίσχυση των δεσμών μας με το Ισραήλ, αποδέχεται σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό και προτρέπει για έξοδο από το ευρωπαϊκό νόμισμα και από την ευρωπαϊκή ένωση, θεωρώντας ταυτόχρονα, ότι μετά από αυτές τις ενέργειες η μείωση των αμυντικών δαπανών είναι μία έξυπνη κίνηση.

Ο συριζα αρπάζει την ευκαιρία που του δίνουν οι πολιτικές συγκυρίες και ζητάει ψήφο εξουσίας, αποκαλύπτοντας όμως και το γεγονός ότι θα έκανε συνεργασία σχεδόν με όλους αρκεί να έπαιρνε την εξουσία. Γεγονός που συμβαίνει από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει αυτή την χώρα. Ειδικότερα, συμφωνεί με την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, το κλείσιμο στρατοπέδων για εξοικονόμηση πόρων και την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό. Όσον αφορά την έξοδο από το ευρώ ή την ευρωπαϊκή ένωση ο σύριζα δεν έχει διαμορφώσει σαφή θέση!

Ο λαϊκός ορθόδοξος συναγερμός για πολλοστή φορά αυτοαναιρείται και μειώνει τις όποιες σοβαρές πολιτικές του προτάσεις όταν διαλέγει το «δρόμο του μάρκετινγκ» για την επιλογή υποψηφίων για τη στελέχωση του κόμματός του. Βεβαίως, αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα αλλά έχω την αίσθηση ότι το λαός έχει περάσει στο επόμενο «επίπεδο». Τάσσεται κατά της πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα θεωρώντας το αρνητικό φαινόμενο, επιθυμεί την εξαίρεση της εκκλησίας από τη φορολογία για να μπορεί να προσφέρει κοινωφελές έργο (!) και τονίζει ότι με την ισχυρή αστυνόμευση του κέντρου των πόλεων θα καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα.

Το κόμμα ανεξάρτητοι Έλληνες έχοντας χρησιμοποιήσει με επιτυχία τα εργαλεία που του προσφέρει η τεχνολογία έχει καταφέρει να αποτελεί δυναμικό αντίπαλο και δυνητικά καθοριστικό παράγοντα για τα τεκταινόμενα στο κοινοβούλιο που θα σχηματιστεί. Θεωρούν ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση του ελλείμματος, συμφωνούν με την εισαγωγή διδάκτρων στο δημόσιο πανεπιστήμιο, συμφωνούν με την εξαίρεση της εκκλησίας από την φορολογία και διαφωνούν ότι η ύπαρξη πολυπολιτισμικότητας αποτελεί θετικό φαινόμενο. Διαφωνούν ότι η έξοδος από το ευρώ θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και δεν έχουν σαφή θέση για το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ένωση.

Η δημοκρατική αριστερά έχοντας κρατήσει ίσες αποστάσεις από το δεξιό πολιτικό χώρο όσο και από τον αριστερό αποσκοπεί σε μεγαλύτερο εύρος ψηφοφόρων. Συμφωνεί στην αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς όμως να έχει σαφή θέση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Διαφωνεί με την ενίσχυση των δεσμών της χώρας μας με το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα συμφωνεί με τη μείωση των αμυντικών δαπανών, χωρίς να έχει σαφή θέση στην αστυνόμευση των πόλεων. Συμφωνεί με την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών και διαφωνεί πλήρως με την έξοδο της χώρας μας από το ευρωπαϊκό νόμισμα και την ευρωπαϊκή ένωση.

Η δημοκρατική συμμαχία δίνει μάχη με τον εαυτό της. Η αρχηγός του κόμματος προερχόμενη από κυβερνητικό κόμμα προσπαθεί να αποποιηθεί τον κυβερνητικό μανδύα, με όλα τα αρνητικά που αντικατοπτρίζονται σε αυτόν, που φόραγε μέχρι πρότινος και να κάνει μία νέα αρχή. Διατηρεί φιλελεύθερες απόψεις, διατηρώντας ταυτόχρονα συνέπεια ως προς τις ιδέες της, και πιστεύει ότι η υπογραφή των μνημονίων με την Τρόικα δεν αποτελεί ξεπούλημα της χώρας και μόνο με την εφαρμογή τους θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση. Συμφωνεί πλήρως με την αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, την μείωση αμυντικών δαπανών και την αποδοχή σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσανατολισμό για την ΠΓΔΜ.

Η κοινωνική συμφωνία έχει χάσει το σαφή πολιτικό προσανατολισμό έχοντας δύο επικεφαλής με διαφορετικές απόψεις. Συμφωνεί με την σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ, συμφωνεί με την απαγόρευση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε γεωργική γη που συμβάλει στην εντόπια παραγωγή προϊόντων, τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και διαφωνεί με την συγχρηματοδότηση των πανεπιστημίων από πόρους ιδιωτών. Συμφωνεί με το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και διαφωνεί πλήρως με την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση.

Η φιλελεύθερη συμμαχία προτείνει την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων και με μία προεκλογική πρόταση χωρίς σαφή επιχειρήματα προσφέρει το όνειρο των 700 ευρώ στη μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων και των συνταξιούχων. Συμφωνεί πλήρως με τις αποκρατικοποιήσεις, διαφωνεί ότι οι ευνοϊκοί όροι παροχής ελληνικής ιθαγένειας ευνοούν την αύξηση της μετανάστευσης στην Ελλάδα και συμφωνεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχτούν τις νέες μορφές ευέλικτης εργασίας. Όσον αφορά την αναδιάρθρωση θεωρεί ότι δε γίνεται χωρίς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συμφωνεί με την εφαρμογή του μνημονίου και την σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ.

Οι οικολόγοι πράσινοι χωρίς να παίρνουν σαφή θέση αν η υπογραφή του μνημονίου με την Τρόικα αποτελεί ξεπούλημα της χώρας διατηρούν αποστάσεις, συμφωνούν ότι από αυτό ωφελήθηκαν μόνο οι τράπεζες και οι δανειστές μας. Διαφωνούν με την λήψη περιοριστικών μέτρων για τις διαδηλώσεις για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, συμφωνούν με την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ και ζητούν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Δε παίρνουν σαφή θέση στο θέμα των καμερών κλειστού κυκλώματος σε δημόσιους χώρους.

Η δημιουργία ξανά παρ’όλο που τονίζει ότι προέρχεται από την εργατική τάξη συμφωνεί ότι μόνο με την μείωση μισθών θα οδηγηθούμε εκτός κρίσης. Συμφωνεί με την εφαρμογή του μνημονίου, το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και συμφωνεί με την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσανατολισμό για την ΠΓΔΜ.

Η χρυσή αυγή έχει σαφή έρεισμα στο κόσμο και ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου και οι κάτοικοι ζουν τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας και της ανεργίας εντονότερα. Είναι λογικό ότι από όπου βλέπουν αποτέλεσμα εκεί θα στραφούν, πράγμα που δε θα έπρεπε να ξενίζει κανέναν γιατί το χώρο δράσης της χρυσής αυγής των δημιούργησαν όλοι όσοι έχουν υπάρξει κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Συμφωνούν για άμεση σύλληψη και απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, γεγονός που φανερώνει ότι δεν θεωρούν θετικό φαινόμενο την ύπαρξη πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα. Συμφωνούν στην εκ νέου διασπορά ναρκοπεδίων κατά προσωπικού, την θέσπιση και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ και την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα.

Υπέρ-υποκειμενικό σχόλιο:

Οι Έλληνες οικολόγοι «διατηρώντας» την οικολογία ψηλά, στελεχώνουν το κόμμα με μία δυναμική παρουσία από το χώρο τον «επιμορφωτικών κοινωνικών ταινιών» και δείχνουν πως μπορούν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν επάγγελμα την πολιτική, τόσο απλά! Η ένωση κεντρώων μας θυμίζει πόσα από αυτά που συνέβησαν τα είχε προβλέψει πρόεδρος του κόμματος, διατηρώντας την συνέπεια των λόγων της, χωρίς όμως να έχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για την στελέχωση του κόμματος. Το κόμμα πειρατών Ελλάδας χωρίς να έχει περάσει από τον κόλπο του Άντεν, το γνωστό σοκάκι των πειρατών, αυτοπαρουσιάζεται ως πειρατικό χωρίς να έχει ιδέα τι σημαίνει πειρατεία στις μέρες μας.

Αναρωτιέμαι…

Άραγε θα βρεθεί άλλος Τζαννής να χαρίσει τον πύργο του;

Άραγε θα βρεθεί Κιγκινάτος, για την δική μας πατρίδα;

Σας θυμίζω αυτό που έχει γράψει ο Μ. Μυτακίδης:

Πως στην χώρα με τα χιόνια έγινε αφέντης ο λαός, για να γίνει το όνειρο καημός.

Και πριν ψηφίσετε θυμηθείτε και τους στίχους του Γ. Αγγελάκα.

Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ
στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω
και πως ο κόσμος είν’ ανήμερο θεριό
κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.

Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω
και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω.

Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ
καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι
και πως αν θέλω περισσότερα να δω,
σ’ ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.

Μα εγώ μ΄ ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις των κομμάτων. Τα κόμματα είναι 29 αλλά δεν έχουν δηλώσει τις θέσεις τους όλα για να μπορούμε να τα κρίνουμε. Ας δείξουμε τη δύναμή μας μέσα από την ψήφο μας. Σημασία έχει να ψηφίσετε αυτό που πιστεύεται θα κάνει το καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες της.

αποκλειστικά για το NewsFeast

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής από την Aegean Speed Lines

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό διάλεξε 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής, για όποιον προορισμό θέλεις εσύ να ταξιδέψεις. Διοργάνωση διαγωνισμού: Aegean Speed Lines (aegeanspeedlines.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, σε αυτήν τη σελίδα.

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 5 smartphone Nokia Lumia 800 με Windows Phone Mango και κάμερα 8 megapixel

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 5 (πέντε) smartphone Nokia Lumia 800, με λειτουργικό σύστημα Windows Phone Mango, οθόνη 3,7” ClearBlack Amoled  και κάμερα 8 megapixel. Διοργάνωση διαγωνισμού: Nokia Greece Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Παρασκευή 06 Απριλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού κάντε Like (μου αρέσει) σε αυτή τη σελίδα. Όροι συμμετοχής    […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):