Το Google χαρτογραφεί το βυθό της θάλασσας αρχίζοντας από τον Κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας

google-street-view-sea-maps-underwater-newsfeast

google-street-view-sea-maps-underwater-newsfeast

Μέχρι πρόσφατα οι κάμερες της εταιρείας Google κατέγραφαν και την παραμικρή δραστηριότητα στους δρόμους των πόλεων ανά τον κόσμο. Πλέον όμως εστιάζουν και στα βάθη των ωκεανών. Η εταιρεία της Google, mountain view σε συνεργασία με την Caitlin SeaView Survey, Underwater Earth Organization και το πανεπιστήμιο του Queensland ανακοίνωσε τη φωτογραφική χαρτογράφηση του κοραλλιογενούς οικοσυστήματος της Αυστραλίας.

Μέσω του Google Earth θα μπορεί κανείς να θαυμάσει το μεγαλείο αυτό της φύσης που θα αποτυπωθεί σε περισσότερες από 50.000 λήψεις 36ο μοιρών.

Βιντεοκάμερα θα τραβήξει φωτογραφίες σε 20 (είκοσι) διαφορετικά σημεία καλύπτοντας έκταση 2.000 χιλιομέτρων, ενώ για τα πιο μεγάλα βάθη θα χρησιμοποιηθούν υποβρύχια ρομπότ. Η πρωτοβουλία αποβλέπει όχι μόνο στην περιήγηση μας στα βάθη των ωκεανών αλλά και στην ευαισθητοποίηση γύρω από τους κινδύνους από τις κλιματικές αλλαγές.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, έχουμε την τεχνολογία η οποία μπορεί να μεταδίδει τα ευρήματα της αποστολής μέσω του Google. Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορέσουν να βιώσουν τη ζωή, την επιστήμη και τη μαγεία που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών μας», λέει ο ο επικεφαλής επιστήμονας της έρευνας, Professor Ove Hoegh-Guldberg  του Πανεπιστημίου του Queensland στο Brisbane.

Αν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ακόμη μία Τετραπύρηνη παιχνιδομηχανή PS Vita με οθόνη 5″

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό ακόμη μία 4πύρηνη παιχνιδομηχανή Sony Playstation Vita 3G με οθόνη Oled 5 ιντσών και ανάλυση 960 x 544, προσφορά από την εταιρεία τηλεφωνικής επικοινωνίας Vodafone. Διοργάνωση διαγωνισμού: Neolaia Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Σάββατο 03 Μαρτίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το PS Vita 3G αφήστε ένα σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):