Πράκτορας του FBI ο γνωστός Χάκερ Sabu των LulzSec που συνεργαζόταν με τους Anonymous

lulzsec-sabu-leader-anonymous-hackers-newsfeast

lulzsec-sabu-leader-anonymous-hackers-newsfeast

Τον 28χρονο Νεοϋορκέζο Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ κατονόμασε η εισαγγελία ως τον χάκερ με το ψευδώνυμο Sabu (Σαμπού), τον ηγέτη της κολεκτίβας LulzSec, επίφοβη φράξια των Ανωνύμων (Anonymous). Οι Lulzsec ήταν αυτοί που εισέβαλαν στα δίκτυα υπολογιστών της εταιρίας Sony, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ατλάντα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου PBS, καθώς και σε αυτή του Fox.

Ακόμη και τη στιγμή που ωθούσε δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Twitter να εξεγερθούν χτυπώντας την κυβέρνηση και τις Αρχές, ο πλέον καταζητούμενος χάκερ στον κόσμο ήταν πράκτορας του FBI.

lulzsec-sabu-leader-anonymous-hackers-newsfeast

Παρά την αρχική έκπληξη στις τάξεις των χάκερς, που θεωρούσαν τον Sabu (Σαμπού) ιδιαίτερα ικανό στην απόκρυψη, τα πρώτα στοιχεία της δικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο Sabu (Σαμπού) συνεργαζόταν με το FBI ως πληροφοριοδότης από τις 7 Ιουνίου του 2011.

«Όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν τον Σαμπού θα νιώθουν πανικό αυτή τη στιγμή. Πολλοί σκληροί δίσκοι σβήνονται τώρα», αναφέρει η Τζένιφερ ‘Εμικ, πρώην μέλος των Ανωνύμων (Anonymous), που διαφοροποίησε τη θέση της όταν η οργάνωση άρχισε τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών.

Ο Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου φοίτησε και εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Επέδειξε σπάνιο συνδυασμό ταλέντου στο χάκινγκ και πολιτικής ευαισθησίας, ενώ σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Scientist, ο Sabu (Σαμπού) αποκάλυψε ότι πραγματοποίησε την πρώτη του διαδικτυακή επίθεση πριν μία δεκαετία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια στο νησί Βιέκες του Πουέρτο Ρίκο.

Τον Ιούνιο, ο Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ (Sabu) συνελήφθη για απάτη μέσω πιστωτικής κάρτας, ύστερα από καταγγελία του Facebook.

  • Μετά τη σύλληψή του συμφώνησε να συνεργασθεί με τις Αρχές, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση της εισαγγελίας ότι η ποινή του θα μειωθεί ανάλογα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο  Χέκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ (Sabu) ως συνεργάτης του FBI ήταν αυτός που έδωσε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο που μας πέρασε μια διαδικτυακή συνομιλία ανάμεσα σε πράκτορες του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, ενώ είχε παραδώσει στις αρχές όλα τα στοιχεία που είχαν κλαπεί με την επίθεση στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής εταιρείας για θέματα ασφάλειας, Stratfor, πριν ακόμα αυτά δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα Wikileaks.

Το FBI ανακοίνωσε τη σύλληψη άλλων πέντε ανδρών, ένας στο Σικάγο, δύο στη Βρετανία και δύο στην Ιρλανδία.

«Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι το FBI έχει γίνει πολύ αποτελεσματικό στον εντοπισμό των χάκερς. Μπορούν επίσης να κάνουν τον έναν χάκερ να στραφεί κατά των άλλων, σπέρνοντας την αμφιβολία στις τάξεις τους», λέει ο πρώην επικεφαλής αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέρι Ντίξον.

src src src

Αν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

hawaiian-tropic-greece-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα ταξίδι στη Μύκονο και 30 σετ προϊόντων Hawaiian Tropic

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ταξίδι στη Μύκονο, το οποίο περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια από και προς τη Μύκονο, καθώς και 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* (αστέρων)! Ακόμα στο διαγωνισμό με τίτλο “Baywords”, 30 (τριάντα) τυχερές θα κερδίσουν 1 (ένα) σετ προϊόντων Hawaiian Tropic για να περάσουν το καλοκαίρι τους πλήρως προστατευμένες! Διοργάνωση διαγωνισμού: Energizer Ελλάς Α.Ε. […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):