Αποζημίωση για τους 33 μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν το 2010 στην Χιλή

chile-miners-compensation-newsfeast

chile-miners-compensation-newsfeast

Η μεταλλευτική εταιρεία Σαν Εστέμπαν (San Esteban Mining Company), στην οποία ανήκει το ορυχείο όπου το 2010 παγιδεύτηκαν για περισσότερους από δύο μήνες 33 (τριάντα τρεις) μεταλλωρύχοι , θα πρέπει να καταβάλει στις χιλιανές αρχές το ποσό των 5 (πέντε) εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Συμβούλιο Προάσπισης του Κράτους κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία που έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη χρεοκοπημένη, πλέον,  Σαν Εστέμπαν. Τα χρήματα αυτά θεωρούνται αποζημίωση προς τους χιλιανούς φορολογούμενους για τα έξοδα που έγιναν για τη διάσωση των εγκλωβισμένων εργατών.

Η κυβέρνηση, που είχε ζητήσει τη βοήθεια ακόμη και της NASA για να σώσει τους 33 (τριάντα τρεις) εργάτες, ζητούσε αρχικά αποζημίωση ύψους 28 (είκοσι οκτώ) εκατομμυρίων δολαρίων.

  • Όλοι οι εργάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί στις 13 Οκτωβρίου 2010, σε μια επιχείρηση που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση σε όλο τον κόσμο.
Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

google-street-view-sea-maps-underwater-newsfeast

Το Google χαρτογραφεί το βυθό της θάλασσας αρχίζοντας από τον Κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας

Μέχρι πρόσφατα οι κάμερες της εταιρείας Google κατέγραφαν και την παραμικρή δραστηριότητα στους δρόμους των πόλεων ανά τον κόσμο. Πλέον όμως εστιάζουν και στα βάθη των ωκεανών. Η εταιρεία της Google, mountain view σε συνεργασία με την Caitlin SeaView Survey, Underwater Earth Organization και το πανεπιστήμιο του Queensland ανακοίνωσε τη φωτογραφική χαρτογράφηση του κοραλλιογενούς οικοσυστήματος της Αυστραλίας. Μέσω του Google […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):