Αρχαιοκάπηλοι ανακάλυψαν αρχαίο κτίριο με την βοήθεια της κακοκαιρίας!

antiquities-ancient-excavation-newsfeast


antiquities-ancient-excavation-newsfeast

Οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο χωριό Βαρβάσαινα του νομού Ηλείας στην Δυτική Πελοπόννησο, άνοιξαν το δρόμο σε άγνωστους αρχαιοκάπηλους, καθώς αποκάλυψαν τμήματα ενός αρχαίου κτιρίου! Οι δράστες που έτυχε να εντοπίσουν τα τμήματα του αρχαίου κτιρίου, ξεκίνησαν αμέσως λαθρανασκαφή!

Άγνωστο για ποιον λόγο, εγκατέλειψαν στη μέση την προσπάθειά τους ενώ είχαν ήδη φέρει στο φως τέσσερις αρχαίες πλάκες μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών μέσα στην αγροτική έκταση στην περιοχή Άγιος Ηλίας. Κάτοικοι της περιοχής ανακάλυψαν τα ίχνη της λαθρανασκαφής και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές.

Κλιμάκιο αρχαιολόγων υπό την προϊσταμένη της Ζ΄ ΕΠΚΑ μαζί με αστυνομικούς επισκέφθηκαν το σημείο, όπου διαπίστωσε ότι είχαν απομακρυνθεί τα χώματα από ανθρώπινο χέρι. Δεν βρήκαν, όμως, άλλα ευρήματα και παρέλαβαν τις πλάκες από κογχυλιάτη λίθο, οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για να προσδιοριστεί η ταυτότητά τους και η χρονολογία τους.

src src

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

vandalized Byzantine frescoes in Panagia Soumela

Παναγία Σουμελά: Βανδάλισαν τις βυζαντινές τοιχογραφίες [εικονες]

Με κάθε επισημότητα και με πληθώρα υπερηφάνειας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέδωσε ξανά στο κοινό το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα. Τόνισε ότι έπρεπε να γίνει σωστή δουλειά, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για το γεγονός πως οι εργασίες που γίνονταν στο μοναστήρι κράτησαν πέντε (!) χρόνια, αντί για ένα. Εκτός αυτού τόνισε […]

linda-farrow-aviator-oliver-goldsmith-lilac-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 2 ζευγάρια γυαλιά ηλίου Linda Farrow και Oliver Goldsmith

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ζευγάρι γυαλιά ηλίου Linda Farrow Raf Simons aviator grey (για άντρες) και 1 (ένα) ζευγάρι γυαλιά ηλίου Oliver Goldsmith Sandy Crystal Lilac (για γυναίκες)! Διοργάνωση διαγωνισμού: Ofthalmos Official Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού: Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε τα δώρα του διαγωνισμού κάντε Like σε αυτήν […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):