Αρχαιοκάπηλοι ανακάλυψαν αρχαίο κτίριο με την βοήθεια της κακοκαιρίας!

antiquities-ancient-excavation-newsfeast


antiquities-ancient-excavation-newsfeast

Οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο χωριό Βαρβάσαινα του νομού Ηλείας στην Δυτική Πελοπόννησο, άνοιξαν το δρόμο σε άγνωστους αρχαιοκάπηλους, καθώς αποκάλυψαν τμήματα ενός αρχαίου κτιρίου! Οι δράστες που έτυχε να εντοπίσουν τα τμήματα του αρχαίου κτιρίου, ξεκίνησαν αμέσως λαθρανασκαφή!

Άγνωστο για ποιον λόγο, εγκατέλειψαν στη μέση την προσπάθειά τους ενώ είχαν ήδη φέρει στο φως τέσσερις αρχαίες πλάκες μήκους περίπου 1,6 μέτρου και πάχους περίπου 20 εκατοστών μέσα στην αγροτική έκταση στην περιοχή Άγιος Ηλίας. Κάτοικοι της περιοχής ανακάλυψαν τα ίχνη της λαθρανασκαφής και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές.

Κλιμάκιο αρχαιολόγων υπό την προϊσταμένη της Ζ΄ ΕΠΚΑ μαζί με αστυνομικούς επισκέφθηκαν το σημείο, όπου διαπίστωσε ότι είχαν απομακρυνθεί τα χώματα από ανθρώπινο χέρι. Δεν βρήκαν, όμως, άλλα ευρήματα και παρέλαβαν τις πλάκες από κογχυλιάτη λίθο, οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας για να προσδιοριστεί η ταυτότητά τους και η χρονολογία τους.

src src

Aν σας άρεσε πατήστε Like:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Κενά ασφαλείας στο website της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Cyberalert

Τη στιγμή που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κάνει πολύ σωστά και ενημερώνει για το φαινόμενο των malware (κακόβουλο λογισμικό) που έχει αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα του newsfeast.gr, δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευτεί η ίδια από ενδεχόμενη κακόβουλη επίθεση. Και είναι σημαντικό να μείνουμε ενημερωμένοι, αρκεί να […]

travelogue-magazine-travel-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 7ήμερη διαμονή για 2 άτομα στη Λέρο και ένα 3ήμερο στο Γαλατά Πόρου

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (μία) επταήμερη διαμονή για 2 (δύο) άτομα στο Nefeli Hotels, στη Λέρο και 1 (ένα) τριήμερο στο Arcadia Suites & Spa, στο Γαλατά Πόρου. Διοργάνωση διαγωνισμού: Travelogue, Cool Culture Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του διαγωνισμού, […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):