Παραδειγματική ποινή κάθειρξης 36 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε νεαρό για την αποπλάνηση δύο ανήλικων παιδιών

viasmos-paidiou-newsfeast


viasmos-paidiou-newsfeast

Παραδειγματική ποινή κάθειρξης 36 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου σε νεαρό για την αποπλάνηση δύο ανήλικων παιδιών. Η ποινή επιδιώκει μεταξύ άλλων να στείλει μήνυμα παραδειγματισμού προς όλους εκείνους, οι οποίοι με τις πράξεις τους «τραυματίζουν» σωματικά και ψυχικά μικρά παιδιά, εκμεταλλευόμενοι διάφορες καταστάσεις. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ούτε καν αυτό του προτέρου εντίμου βίου.

Ο νεαρός παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου με τρεις κατηγορίες:

  1. Της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
  2. Της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.
  3. Της κατοχής και παραγωγής πορνογραφικού υλικού με την χρησιμοποιήση ανηλίκου.

Για την πρώτη κατηγορία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 και 15 ετών για το κάθε παιδί. Για την δεύτερη πράξη το δικαστήριο του επέβαλε 15 και 10 έτη. Για την τρίτη κατηγορία, το δικαστήριο επέβαλε ποινή οχτώ ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Με την συγχώνευση ωστόσο η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 36 έτη, από τα οποία εκτιστέα είναι τα 25 έτη. Ακόμα το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη.

Υπενθυμίζεται με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία,ότι ο νεαρός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το οικογενειακό περιβάλλον των δύο παιδιών και έτσι είχε πρόσβαση σ’ αυτά. Περνούσε ώρες μαζί τους, προσφερόταν να τα πάει βόλτα ή ακόμα και να τα φιλοξενήσει στο σπίτι του ως ένδειξη της αγάπης που έτρεφε προς αυτά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τα ίδια τα παιδιά άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα και να αντιδρούν στην παρουσία του νεαρού μέχρι που αποκάλυψαν τα όσα είχαν συμβεί. Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου εξέφραζαν την αποστροφή τους για το περιεχόμενο του πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του νεαρού Ηρακλειώτη.

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ src

Πατήστε Like για να το διαδώσετε!

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Διαγωνισμός για να κερδίσεις καλοκαιρινές διακοπές στη Νάξο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το Λάμψη 92,3

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό καλοκαιρινές διακοπές για 2 άτομα στη Νάξο με όλα τα έξοδα πληρωμένα: – Διαμονή με ημιδιατροφή στο Naxos Holidays Hotel! – Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 2 άτομα με ΙΧ με το Highspeed 4 της Hellenic Seaways! – Χρήση αυτοκινήτου με γεμάτο ρεζερβουάρ από την Χαλιβελάκης Rent A Car & Moto! Διοργάνωση διαγωνισμού: ΛΑΜΨΗ 92,3 […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):