Η κλοπή αρχαίων εκθεμάτων από το Μουσείο Ολυμπίας ανάγκασε τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

museum-olympia-newsfeast

Σήμερα το πρωί στις 07:30 πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία με κλοπιμαία αρχαία εκθέματα από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ληστές φίμωσαν την υπάλληλο και υπό την απειλή όπλου άρπαξαν τα εκθέματα και στη συνέχεια διέφυγαν. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Γερουλάνο να παραμείνει στο πόστο του, καθώς δεν τον θεώρησε υπεύθυνο για τη μεγάλη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, δεν έγινε τελικά αποδεκτή η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

Αναλυτικά

Άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αφού χτύπησαν και φίμωσαν υπάλληλο, στη συνέχεια άρπαξαν αρχαία εκθέματα. Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που μία υπάλληλος πήγε να ανοίξει το μουσείο. Οι δράστες την ακολούθησαν και την απείλησαν με πιστόλι. Αμέσως μετά μπήκαν μαζί της στο εσωτερικό του μουσείου και την έδεσαν σε μία καρέκλα. Στην συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και άρπαξαν 55 με 60 αρχαία αντικείμενα και διέφυγαν. Η υπάλληλος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

src

Πατήστε Like για να το μάθουν και οι φίλοι σας:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

nike-photoid-air-max-design-competition-lifo

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 3 μοναδικά Nike Air Max σχεδιασμένα αποκλειστικά από σένα

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό με την ονομασία «Nike PHOTOiD» 3 μοναδικά Nike Air Max σχεδιασμένα αποκλειστικά από σένα, επιλέγοντας την αγαπημένη σου φωτογραφία από το instagram και διαλέγοντας το αγαπημένο σου Nike Air Max! Διοργάνωση διαγωνισμού: Δύο Δέκα Εκδοτική Α.Ε. (Lifo), Nike. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και […]

sony-ericsson-xperia-ray-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις ένα smartphone Sony Ericsson Xperia Ray αναβαθμίσιμο σε Android 4.0

Διαγωνισμός:  Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) smartphone Sony Ericsson Xperia Ray, αναβαθμίσιμο σε Android 4.0, προσφορά των καταστημάτων WIind, αξίας 300€ (ευρώ). Διοργάνωση διαγωνισμού: Xblog Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού (έως και): Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 (23:59) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το smartphone  Sony Ericsson Xperia Ray κάντε Like σε αυτήν την σελίδα, αφήστε ένα σχόλιο σε αυτήν την σελίδα και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):