Η κλοπή αρχαίων εκθεμάτων από το Μουσείο Ολυμπίας ανάγκασε τον υπουργό Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

museum-olympia-newsfeast

Σήμερα το πρωί στις 07:30 πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία με κλοπιμαία αρχαία εκθέματα από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ληστές φίμωσαν την υπάλληλο και υπό την απειλή όπλου άρπαξαν τα εκθέματα και στη συνέχεια διέφυγαν. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο σε παραίτηση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Γερουλάνο να παραμείνει στο πόστο του, καθώς δεν τον θεώρησε υπεύθυνο για τη μεγάλη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, δεν έγινε τελικά αποδεκτή η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

Αναλυτικά

Άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και αφού χτύπησαν και φίμωσαν υπάλληλο, στη συνέχεια άρπαξαν αρχαία εκθέματα. Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που μία υπάλληλος πήγε να ανοίξει το μουσείο. Οι δράστες την ακολούθησαν και την απείλησαν με πιστόλι. Αμέσως μετά μπήκαν μαζί της στο εσωτερικό του μουσείου και την έδεσαν σε μία καρέκλα. Στην συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και άρπαξαν 55 με 60 αρχαία αντικείμενα και διέφυγαν. Η υπάλληλος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

src

Πατήστε Like για να το μάθουν και οι φίλοι σας:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Η Ελλάδα της Μελίνας και της «Στέλλας»

Με τα χρόνια καταλαβαίνεις ότι η Μελίνα η αγωνίστρια, η Μελίνα η πολιτικός, η Μελίνα το σύμβολο στον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, λειτούργησε ως σύγχρονος και εσωτερικός Κρόνος, έφαγε το παιδί της που ήταν η ηθοποιία.

kefalonia-vacation-ionian-view-travel-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 4 Διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στην πανέμορφη Κεφαλλονιά

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 4 (τέσσερις) διανυκτερεύσεις για 2 (δύο) άτομα στην πανέμορφη Κεφαλλονιά (Κεφαλληνία) και επισκεφτείτε, το Αργοστόλι, το Ληξούρι, το Φισκάρδο, το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης και τα υπόλοιπα γραφικά μέρη του νησιού. Διοργάνωση διαγωνισμού: Ionian View Ημερομηνία κλήρωσης του διαγωνισμού: Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε το δώρο του διαγωνισμού, κάντε Like […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):