Οι τρεις βασικές παραλλαγές του πόκερ και όλες οι λεπτομέρειες για να διαλέξεις όποιο σου ταιριάζει!

Οι τρεις βασικές παραλλαγές του πόκερ και όλες οι λεπτομέρειες για να διαλέξεις όποιο σου ταιριάζει!


poker-variations-newsfeast

Οι βασικές κατηγορίες με τις οποίες μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις παραλλαγές του πόκερ είναι επί της ουσίας τρεις. Είναι 1.τα παιχνίδια ανοιχτών φύλλων, 2.τα παιχνίδια «στηριγμάτων» και  3.τα παιχνίδια με αλλαγές φύλλων.


loading...

1.Παιχνίδια ανοιχτών φύλλων (community card games)

Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν όλα τα παιχνίδια στα οποία οι παίκτες προσπαθούν να κάνουνε τον καλύτερο συνδυασμό φύλλων με τα κλειστά χαρτιά που έχει ο καθένας και με τα χαρτιά που είναι στο τραπέζι τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι και είναι ανοιχτά. Μερικά από τα πιο διάσημα παιχνίδια ανοιχτών φύλλων είναι το Τέξας Χόλντεμ και το Όμαχα πόκερ.

2.Παιχνίδια Stud (stud card games)

Στα παιχνίδια «στηριγμάτων» ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του μοναδικά φύλλα όπου μερικά είναι ανοιχτά ώστε να τα βλέπουνε όλοι και κάποια άλλα είναι κλειστά. Συνήθως, και ανάλογα με το παιχνίδι υπάρχουν κάποιοι γύροι πονταρίσματος κάθε φορά που ένα χαρτί μοιράζετε σε κάθε παίκτη. Τα παιχνίδια αυτά είναι πιο αργά σε σχέση με τα παιχνίδια ανοιχτών φύλλων και τα παιχνίδια με αλλαγές φύλλων.

3.Παιχνίδια με αλλαγές φύλλων (draw card games)

Στην κατηγορία παιχνιδιών με αλλαγές φύλλων ανήκουν τα παιχνίδια, τα οποία έχουνε ως βασικό χαρακτηριστικό την ανταλλαγή καρτών. Οι παίκτες μοιράζονται κάποιες κάρτες τις οποίες μπορούνε να ανταλλάξουν για να πάρουν κάποιες καινούριες ή όλες αν το θέλουν. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται παιχνίδια σαν το Five Card Draw και το Seven Card Draw που είναι από τα πιο παραδοσιακά παιχνίδια πόκερ.

Μία γνωστή παραλλαγή του παιχνιδιού του πόκερ αποτελεί το strip poker το οποίο μπορεί να παιχτεί με οποιαδήποτε μορφή πόκερ αναφέραμε. Η διαφοροποίηση γίνεται στον τρόπο πονταρίσματος, όπου οι παίκτες σε κάθε «χέρι» που χάνουν καλούνται να αφαιρέσουν ρούχα.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):