Υλικά:
- 500 γρ πένες
- 500 γρ ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- ελαιόλαδο
- μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- τσίλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
- Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά. Δεν προσθέτουμε ακόμη ελαιόλαδο
- Αφού έχει κάψει το τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς όμως να τα πατάμε κ βγουν περισσότερα ζουμιά. Αφού έχουν σοταριστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Δεν προσθέτουμε νερό, ούτε σκεπάζουμε το τηγάνι.
- Οι πένες πρέπει αν είναι έτοιμες. Τις ξεπλένουμε και τις τοποθετούμε στα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε μυρωδικά, φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
src: healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/04/penes-napoliten-me-freska-ntomatinia.html