Υγεία: Η ρύπανση γύρω μας οδηγεί σε καρκίνο – Οι άντρες κινδυνεύουν περισσότερο

Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου εκτίθενται στη μεγαλύτερη συνολική ρύπανση της γης, του αέρα και των υδάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου εκτίθενται στη μεγαλύτερη συνολική ρύπανση της γης, του αέρα και των υδάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Καρκίνος και Ρύπανση

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τις επιμέρους μορφές ρύπανσης με κινδύνους για την υγεία (καρκίνο, καρδιοπάθεια κ.α.). Η νέα μελέτη δείχνει με ποιον τρόπο η συνδυασμένη έκθεση ενός ανθρώπου στα διάφορα είδη ρύπανσης τον καθιστά πιο ευάλωτο στον καρκίνο.

Περιοδικό Cancer

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Τιότσνα Τζαγκάι του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρκίνου «Cancer», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, συσχέτισαν τα επίπεδα ρύπανσης με τα ποσοστά καρκίνου ανά περιοχή (κομητεία) στις ΗΠΑ.

Κατά μέσο όρο γίνεται διάγνωση κάθε χρόνο 451 νέων περιστατικών καρκίνου ανά 100.000 άτομα.

Health Pollution leads cancer Men risk

Περισσότερα περιστατικά καρκίνου ανάλογα με την ποιότητα περιβάλλοντος

Οι περιοχές με την χειρότερη ποιότητα περιβάλλοντος και την μεγαλύτερη ρύπανση έχουν κατά μέσο όρο 39 περισσότερα ετήσια περιστατικά καρκίνου ανά 100.000 άτομα, σε σχέση με τις περιοχές που έχουν την μικρότερη ρύπανση.

Η επίπτωση της συνολικής ρύπανσης είναι μεγαλύτερη στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Συσχετισμός καρκίνων με τη ρύπανση

Από τους επιμέρους καρκίνους, αυτοί του προστάτη και του μαστού είναι που σχετίζονται περισσότερο με την ρύπανση. Περίπου δέκα περισσότερες διαγνώσεις ανά 100.000 άτομα για κάθε ένα από αυτά τα δύο είδη καρκίνου καταγράφονται κάθε χρόνο στις περιοχές με την χειρότερη ποιότητα περιβάλλοντος.

src: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Αρχαία Ελλάδα: Δείτε τι έτρωγαν οι άνθρωποι στα χρόνια του Μίνωα

Αποτυπωμένα στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β’ την οποία χρησιμοποιούσαν κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο για να αποδώσουν την ελληνική γλώσσα που μιλιόταν τότε, τα φυτά, οι καρποί και τα βότανα δεν προορίζονταν μονάχα για τροφή. Αιώνες πριν τον Ιπποκράτη, που έλεγε πως η τροφή μας είναι το φάρμακό μας, οι γιατροί, επίσημοι και ανεπίσημοι της μινωικής Κρήτης και της μυκηναϊκής Ελλάδας τα χρησιμοποιούσαν και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):