Νηστίσιμο Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά, γεμιστό με σοκολάτα! Μπορεί η νηστεία να πέρασε αλλά η διατρόφή για το καλοκαίρι συνεχίζετε! Καλή σας επιτυχία!

Η σημερινή «Συνταγή της Ημέρας» είναι μια υπέροχη, συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά, γεμιστό με σοκολάτα! Μπορεί η νηστεία να πέρασε αλλά η διατρόφή για το καλοκαίρι συνεχίζετε! Καλή σας επιτυχία!

Υλικά Συνταγής

  • 2 κύβους νωπή μαγιά 2×25 γρ.
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. χλιαρό νερό
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. φρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 130 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  • 1 κ.γλ. μαχλέπι
  • ½ κ.γλ. μαστίχα
  • 600 γρ. αλεύρι 70% για τσουρέκι

Για την γέμιση

  • 150 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε το νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά, ενεργοποιώντας πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  2. Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά, να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  3. Λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  4. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το φυτικό μαγειρικό λίπος, το χυμό, το μαχλέπι, τη μαστίχα και την ενεργοποιημένη μαγιά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά δυνατά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και βουτυράτη.
  5. Την βάζουμε σε μπολ. Την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σταθεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Την ξεφουσκώνουμε. Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο 40Χ15 και πασπαλίζουμε γέμιση. Την κάνουμε ρολό και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φυτίλια. Τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Φυλακίζουμε τις ενώσεις από κάτω, στις άκρες. Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε, καλύτερα μέσα στον φούρνο, να μην ξεραίνεται, για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς C για 35 λεπτά περίπου, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με λίγο φυτικό μαγειρικό λίπος να γυαλίζει ή το βουτάμε σε κουβερτούρα.
  8. Βγάζουμε ένα μεγάλο τσουρέκι.

src: argiro

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

lagarde-list-analysis-profile-vaxevanis-hot-doc

Η ανάλυση της λίστας Λαγκάρντ του Κ. Βαξεβάνη δείχνει εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών

Εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών δείχνουν τα αποτελέσματα του «εργαστηριακού ελέγχου» των αρχείων της λίστας Λαγκάρντ (Lagarde) που περιλαμβάνονται στο USB stick του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, γράφει σήμερα το περιοδικό Hot Doc. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος έγινε από ειδικό πραγματογνώμονα τόσο στο ίδιο το στικάκι (usb stick) όσο και στα 2.059 (δύο χιλιάδες πενήντα εννέα) […]

win-smartphone-LG-Optimus-G-techblog-giveaway

Διαγωνισμός Techblog για να Κερδίσεις ένα smartphone LG Optimus G

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) smartphone LG Optimus G, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής από γυαλί, οθόνη 4.7″ (ιντσών) τεχνολογίας True HD IPS Plus, τετραπύρηνο επεξεργαστή 13.1 MP, μνήμη RAM 2 GB και λειτουργίες QSlide για ταυτόχρονη χρήση 2 (δύο) εφαρμογών! Διοργάνωση διαγωνισμού: Techblog (Techblog.gr) Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):