PEUGEOT Instinct Concept : Αυτόνομο, διασυνδεδεμένο και ελεύθερο!

Στην καθιερωμένη έκθεση κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογών «Mobile World Congress» που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Βαρκελώνη, η PEUGEOT παρουσιάζει ένα concept που έρχεται από το μέλλον!

Peugeot Instinct Concept

Το Peugeot Instinct Concept δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε πάνω σε συγκεκριμένες βασικές τεχνολογίες και αρχές: την ελευθερία στην οδήγηση, την ελευθερία στην κίνηση, την ελευθερία στην διασύνδεση!

Το Instinct πρεσβεύει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να εκπληρώνει τις πιο απελευθερωμένες επιθυμίες και μεγαλύτερες τεχνολογικές απαιτήσεις ενός οδηγού στα επόμενα χρόνια.

Eπανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία

H αυτόνομη τεχνολογία είναι η επόμενη μεγάλη επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το Instinct Concept αντιπροσωπεύει το όραμα της PEUGEOT για αυτή την τεχνολογία και για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο συνδυάζεται με την έξυπνη πλατφόρμα I.o.T (Internet of Things), όπου το σύννεφο (cloud) του οδηγού είναι μόνιμα διασυνδεμένο με τον απομακρυσμένο διακομιστή Samsung Artiktm.

Πρόκειται για ένα σύνολο αιχμής που ανάγει σε άλλο επίπεδο την διασύνδεση στο αυτοκίνητο προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στην αμεσότερη ανταλλαγή δεδομένων από το σπίτι, το γραφείο μέσω smartphone, smartwatch από οποιοδήποτε μέρος, από οποιαδήποτε διασυνδεδεμένη συσκευή!

Τέσσερις τρόποι κίνησης

Το PEUGEOT Instinct Concept προσφέρει τέσσερις τρόπους κίνησης: δύο ενεργητικά προγράμματα οδήγησης – τα Drive Boost για δυναμική ή Drive Relax για χαλαρή οδήγηση – και δύο προγράμματα αυτόνομης κίνησης – τα Autonomous Sharp ή Autonomous Soft.

Πρόγραμμα Drive

Στο πρόγραμμα Drive ο οδηγός έχει στην διάθεσή του ένα ολογραφικό πίνακα για να πληροφορείται για την ταχύτητα, την ροή ενέργειας του ηλεκτροϋβριδικού PHEV συστήματος πρόωσης ισχύος 300 ίππων, το φορτίο της μπαταρίας και άλλα δεδομένα. Στο πρόγραμμα Autonomous υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για την διαδρομή, τον χρόνο άφιξης στον τελικό προορισμό, την εισαγωγή ενδιάμεσων σημείων κ.α.

PEUGEOT Instinct Concept: Individual, interconnected and free!PEUGEOT Instinct Concept: Individual, interconnected and free!PEUGEOT Instinct Concept: Individual, interconnected and free!

Το ταμπλό του μέλλοντος

To PEUGEOT Responsive i-Cockpit αποτελεί το ταμπλό του μέλλοντος με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον τομέα της αεροναυπηγικής και με πλήρη υποστήριξη για αυτοκίνητα που κινούνται στον «αυτόματο». Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός δεν έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έχει αναλάβει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, τότε το τιμόνι μετακινείται πιο κοντά στο ταμπλό, τα καθίσματα αλλάζουν σε μία πιο αναπαυτική θέση, ενώ ταυτόχρονα τα πεντάλ τραβιούνται προς τα πίσω για να απελευθερώσουν χώρο. Ο οδηγός ελέγχει κάθε πρόγραμμα και λειτουργία από το i-Device στην κεντρική κονσόλα, ενώ σχεδόν τα πάντα απεικονίζονται σε μία πανοραμική οθόνη 9,7 ιντσών.

Εντυπωσιακή σχεδίαση του αμαξώματος

H εντυπωσιακή σχεδίαση του αμαξώματος τονίζεται από τους LED προβολείς που ενσωματώνουν κάμερες για την μεταφορά δεδομένων του περιβάλλοντα χώρου και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Στην έκθεση MBC προβλήθηκε και το «PEUGEOT Amplified Experience». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία που αφορά σε ένα δίκτυο από σημεία που προσφέρουν στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία για ένα ταξίδι στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας με την χρήση και επίδειξη σετ Samsung Gear VR. Ήδη το δίκτυο αυτό απαρτίζεται από 1.700 σημεία σε 11 χώρες της Ευρώπης και σύντομα θα εξαπλωθεί στην Ασία και την Βόρεια Αμερική.

src:

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

leader-strom-comfort-competition-newsfeast

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις Δώρο ένα ανατομικό στρώμα για ξεκούραστο ύπνο!

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) ανατομικό στρώμα. Διοργάνωση διαγωνισμού: Leader strom Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Μέχρι ο αριθμός των Like να φτάσει τις 3.000. Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να λάβετε μέρος και να κερδίσετε δώρο το ανατομικό στρώμα του διαγωνισμού αφήστε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο (απαντώντας στην ερώτηση – πόσες ώρες περνάτε κάθε μέρα στο κρεβάτι), κάντε […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):