Εάν δεν το μαντέψατε, αναφερόμαστε στα αμύγδαλα που προσφέρουν:
- το 12% της ημερήσιας ανάγκης μας σε ασβέστιο.
- το 14% της ημερήσιας ανάγκης μας σε φώσφορο. Απαραίτητο για τα δόντια και τα οστά καθώς και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης
- το 35% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη άκρως απαραίτητη για όλο τον οργανισμό.
- μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών – μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει την ίδια ποσότητα πολυφαινολών με το πράσινο τσάι.
- την καλύτερη πηγή μαγνησίου.
- 3,5 γρ φυτικών ινών για να υποστηρίξουμε την σωστή λειτουργία της πέψης μας.
- 6 γρ πρωτεΐνης
- 14mcg φολικού οξέως ένα στοιχείο απαραίτητο στην εγκυμοσύνη – και όχι μόνο – καθώς ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη του εμβρύου.
- υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά -τα λεγόμενα και καλά λιπαρά.
- καθόλου χοληστερίνη