ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνη απάτη μέσω Gmail

Οι χρήστες Windows και Android στοχοποιούνται συχνά από χάκερ, όπως και η υπηρεσία Gmail της Google συχνά γίνεται στόχος phising επιθέσεων. Μια νέα απάτη έκανε την εμφάνισή της και πιθανόν είναι η πιο καλά εκτελεσμένη των τελευταίων ετών. Η επίθεση αυτή αποσκοπεί στην υποκλοπή στοιχείων των Google λογαριασμών σας.

Caution: Risk of fraud through Gmail

Οι χρήστες Windows και Android στοχοποιούνται συχνά από χάκερ εξαιτίας των περισσοτέρων πιθανοτήτων να πετύχει η επίθεσή εναντίον τους, εν αντιθέσει με τους χρήστες macOS. Για τον ίδιο λόγο η υπηρεσία Gmail της Google συχνά γίνεται στόχος phising επιθέσεων (σημ: επιθέσεις που έχουν στόχο την υποκλοπή στοιχείων).

Νέα απάτη για την υποκλοπή στοιχείων των Google λογαριασμών σας

Μια νέα απάτη έκανε την εμφάνισή της και πιθανόν είναι η πιο καλά εκτελεσμένη των τελευταίων ετών. Η επίθεση αυτή αποσκοπεί στην υποκλοπή στοιχείων των Google λογαριασμών σας.
Caution: Risk of fraud through Gmail
Φαινομενικά ο σχεδιασμός είναι πανομοιότυπος με αυτόν των email της Google!

Εν συντομία, η απάτη στοχοποιεί χρήστες Gmail που αποκτούν πρόσβαση στο email τους μέσω web browser.

Πανομοιότυπο εικαστικό περιβάλλον Google

Απεικονίζει επ’ ακριβώς το εικαστικό περιβάλλον της Google όταν υπάρχει συνημμένο κάποιο αρχείο Word ή PDF, ενώ εκεί που εμφανίζεται το αρχείο, υπάρχει μια εικόνα, που φαίνεται σαν τη φόρμα του Gmail.

Με λίγα λόγια, εμφανισιακά είναι πανομοιότυπο, αλλά η σελίδα στην οποία οδηγεί δεν φιλοξενείται από τους σέρβερ της Google.

Αντ’ αυτού αποτελεί μια αναπαραγωγή της σελίδας sign-in της Google, η οποία υποκλέπτει τα στοιχεία των χρηστών, όταν αυτοί τα εισάγουν. Στη συνέχεια, οι απατεώνες χρησιμοποιούν τα στοιχεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό Google του χρήστη.

Μεγάλη προσοχή όταν δίνετε τα στοιχεία σας

Η σχεδόν πανομοιότυπη εμφανισιακά σελίδα κάνει την απάτη τόσο επικίνδυνη. Για την ακρίβεια, ο μόνος τρόπος για να εντοπίσει κάποιος ότι πρόκειται για απάτη, είναι να παρατηρήσει το url (διεύθυνση), στο οποίο οδηγεί η σελίδα αυτή, όταν πατηθεί το ψεύτικο συνημμένο.

Η ψεύτικη διεύθυνση ξεκινά με «data:text/htyml», αντί για «https:», όπως θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει διότι η ψεύτικη σελίδα δεν φιλοξενείται σε ασφαλή server.

Κατά συνέπεια, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όλα τα email που δέχεστε και ακόμα μεγαλύτερη, όταν πρόκειται να δώσετε τα στοιχεία σας.

src: Παύλος Κρούστης, zougla.gr/technology/world-of-tech/article/prosoxi-epikindini-apati-meso-gmail

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Ο «στοιχειωμένος» φάρος που οδήγησε τον πρώτο φύλακά του στην τρέλα

Πολλοί λίγοι θα ήθελαν να επισκεφθούν τον φάρο του Tevennec, στη Βρετάνη της Γαλλίας, όχι μόνο επειδή ακόμα και οι ναυτικοί περνούν από κοντά του με μεγάλη προσοχή, λόγω των δύσκολων νερών, αλλά και επειδή λέγεται πως είναι στοιχειωμένος και οδήγησε τον πρώτο φαροφύλακα στην τρέλα.

peter-tatsopoulos-against-golden-dawn-political-party-easter-mood

Πέτρος Τατσόπουλος εναντίων Χρυσής Αυγής …με πασχαλινή διάθεση αυτήν τη φορά!

Νέα «πυρά» κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής (Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή), εκτόξευσε από το προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, ο βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρος Τατσόπουλος, όπου αναφέρθηκε για… υπαρξιακό αδιέξοδο ενόψει Πάσχα! Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε: «Γλυκά μου Χρυσαύγουλα, μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):