Συρία: Συναγερμός για τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

Alarm Syria for dams of the Euphrates and Tigris

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον  γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες  ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

Επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η ολική καταστροφή αυτών των φραγμάτων που στοχοποιούνται από τις αεροπορικές επιθέσεις θα παρασύρουν και θα πλημμυρίσουν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στις περιοχές αυτές».

Ο συριακός στρατός, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, έχει προελάσει με ταχύτητα τις τελευταίες εβδομάδες έως τις δυτικές όχθες του Ευφράτη ποταμού.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο, αποκάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα «εισβολείς» καθώς δεν βρίσκονται εκεί με άδεια της κυβέρνησης.

src: militaire.gr/συναγερμός-από-τη-συρία-για-τα-φράγματ/

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

frezyderm-after-sun-relieving-mousse-glamour-magazine-competition

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις 7 σετ αντηλιακών από την Frezyderm

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 7 (επτά) σετ αντηλιακών από την Frezyderm, που περιλαμβάνει 1 (ένα) γαλάκτωμα προσώπου και σώματος με επιταχυντές μαυρίσματος Tan Accelerator SPF 10 και 1 (ένα) ενυδατικό αφρό After Sun Mousse για την περιποίηση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο. Διοργάνωση διαγωνισμού: Glamour magazine Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό: Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Για να […]

lg-optimus-f5-4g-xblog-competition-germanos

Διαγωνισμός για να Κερδίσεις το νέο smartphone LG Optimus F5 4G από το Xblog

Διαγωνισμός: Κέρδισε, εντελώς δωρεάν, στο διαγωνισμό 1 (ένα) νέο smartphone LG Optimus F5 4G, με οθόνη αφής 4,3″ (ιντσών) τεχνολογίας LCD IPS, διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz Qualcomm και ενσωματωμένες έξυπνες λειτουργίες όπως Qslide, Live Zooming και Q Translator. Διοργάνωση διαγωνισμού: Xblog.gr , Γερμανός. Προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό (έως και): Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 (12:00) Συμμετοχή στο διαγωνισμό: Λάβετε μέρος και κερδίστε το δώρο του […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):