Συρία: Συναγερμός για τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

Alarm Syria for dams of the Euphrates and Tigris

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον  γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες  ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

Επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η ολική καταστροφή αυτών των φραγμάτων που στοχοποιούνται από τις αεροπορικές επιθέσεις θα παρασύρουν και θα πλημμυρίσουν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στις περιοχές αυτές».

Ο συριακός στρατός, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, έχει προελάσει με ταχύτητα τις τελευταίες εβδομάδες έως τις δυτικές όχθες του Ευφράτη ποταμού.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο, αποκάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα «εισβολείς» καθώς δεν βρίσκονται εκεί με άδεια της κυβέρνησης.

src: militaire.gr/συναγερμός-από-τη-συρία-για-τα-φράγματ/

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

popeye-strong-disney-comic-character-life

Ποπάι (Popeye): Σαν σήμερα «γεννήθηκε» από το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ

Ο Ποπάι (Popeye), ένας από τους πιο αγαπημένους χάρτινους ήρωες, «γεννήθηκε» το έτος 1929 απ’ το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ (Elzie Crisler Segar). Γκρινιάρης, αλλά καλόκαρδος, δεν αποχωρίζεται ποτέ την πίπα και τη ναυτική στολή του. Όταν βρίσκεται σε μπελάδες τρώει σπανάκι, που του δίνει μια υπεράνθρωπη δύναμη για να υπερασπιστεί και να σώσει, […]

money laundering-euro-greece-officials-newsfeast

Θεωριες Συνωμοσιας: Της μιας δραχμής οι απατεώνες

Θυμάμαι τη φράση του. Δύσκολη ώρα αυτοκριτικής ενώ οριστικά το καράβι της επιχείρησής του βούλιαζε. Όχι, δεν ήταν απατεώνας. Μπήκε, όχι, όχι, μεθοδικά τον έβαλε το σύστημα, στο σύστημα. «Εμείς δεν γιορτάζαμε στις εξοφλήσεις αλλά στις υπογραφές δανείων. Υπέρογκων. Λες και τα λεφτά εκείνα ήταν δικά μας. Χωρίς υποχρεώσεις». Μιλούσε με το κεφάλι κάτω. Ένας, […]

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):