Συρία: Συναγερμός για τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

Alarm Syria for dams of the Euphrates and Tigris

Να προλάβει την «επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη προσπαθεί η κυβέρνηση της Συρίας. Με επιστολή της προς τον  γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες  ζητά να υποχρεώσει τη στρατιωτική επιχείρηση της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) να σταματήσει να στοχεύει τα φράγματα του Ευφράτη και του Τίγρη.

Επικείμενη καταστροφή» ενός βομβαρδισμού των φραγμάτων του Τίγρη και του Ευφράτη

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η ολική καταστροφή αυτών των φραγμάτων που στοχοποιούνται από τις αεροπορικές επιθέσεις θα παρασύρουν και θα πλημμυρίσουν πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στις περιοχές αυτές».

Ο συριακός στρατός, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, έχει προελάσει με ταχύτητα τις τελευταίες εβδομάδες έως τις δυτικές όχθες του Ευφράτη ποταμού.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο, αποκάλεσε τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα «εισβολείς» καθώς δεν βρίσκονται εκεί με άδεια της κυβέρνησης.

src: militaire.gr/συναγερμός-από-τη-συρία-για-τα-φράγματ/

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

chile-miners-compensation-newsfeast

Αποζημίωση για τους 33 μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν το 2010 στην Χιλή

Η μεταλλευτική εταιρεία Σαν Εστέμπαν (San Esteban Mining Company), στην οποία ανήκει το ορυχείο όπου το 2010 παγιδεύτηκαν για περισσότερους από δύο μήνες 33 (τριάντα τρεις) μεταλλωρύχοι , θα πρέπει να καταβάλει στις χιλιανές αρχές το ποσό των 5 (πέντε) εκατομμυρίων δολαρίων. Το Συμβούλιο Προάσπισης του Κράτους κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρεία που έχει […]

Οι γιαγιάδες μας ήξεραν: 6 παραδοσιακές συμβουλές για το σπίτι που λειτουργούν στ΄αλήθεια

Έχουμε όλοι ακούσει διάφορες συμβουλές από τις γιαγιάδες μας για να καθαρίσουμε τον λεκέ από κόκκινο κρασί από το χαλί ή να αφαιρέσουμε μία λαδιά από την μπλούζα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά από το σπίτι, αλλά συνήθως προτιμούμε να βάλουμε ένα καθαριστικό που έχουμε στο σπίτι.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):