«Ναι» στο προφυλακτικό – «Όχι» στην ηπατίτιδα, τα χλαμύδια, τα κονδυλώματα και τον έρπη

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δε γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται στη συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

internet-newsfeast

Αρνητικό ρεκόρ

. . .στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δε γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του. Σημαντική αύξηση καταγράφεται επίσης τα τελευταία χρόνια στη συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Η αυξητική τάση οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη σύφιλη, τη γονόρροια, τα χλαμύδια, τον έρπη των γεννητικών οργάνων και τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), καθώς και με τις μεθόδους πρόληψης.

ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης

Το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης για 2η συνεχόμενη χρονιά έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 13ης Φεβρουαρίου – Παγκόσμιας Ημέρας Προφυλακτικού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

src src

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Medical masks does not cause co2 intoxication

Υγεία: 12 βακτήρια που απειλούν άμεσα τον άνθρωπο – Συναγερμός Π.Ο.Υ. [video]

Νέα αντιβιοτικά πρέπει να αναπτυχθούν επειγόντως για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά 12 είδη επικίνδυνων, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), περιγράφοντας αυτά τα παθογόνα βακτήρια, ως τις «μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη υγεία»

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):