Η σημερινή συνταγή για γλυκό, είναι ζύμη για κρουασάν της γιαγιάς, για να συνοδεύσετε με τον καφέ σας και να προσφέρετε στους καλεσμένους σας! Καλή σας επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ αλευρι (ισως και λιγο παραπανω)
- 200 γρ βουτυρο
- 300 γρ γαλα χλιαρο
- 1 φακ.ξερη μαγια
- 1κ.σ. ζαχαρη
- 2 κ.γ. αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ακολουθήστε τα βήματα
- Κανουμε {προζυμη} με λιγο απο το γαλα τη μαγια τη ζαχαρη και αφηνουμε 10 λεπτα, να φουσκωσει!
- Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και το προζυμι κι ανακατευουμε καλα
- Αφου η ζυμη δεν κολαει στα χερια μας κανουμε μια μπαλα και την αφηνουμε σκεπασμενη για 1 ωρα να φουσκωσει
- Μετα την χωριζουμε σε 3 ισα μερη και την ανοιγουμε σε φυλλο
- Την κοβουμε σε 8 τριγωνα κομματια όπως κοβουμε την πιτσα και τυλιγουμε σε κρουασαν
- Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα αφηνουμε ακομη 30 λεπτα
- Τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20 λεπτα περιπου (θα δειτε μεχρι να παρουν χρωμα)
Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε / μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά και πριν τα ψήσουμε