Γλυκό της Ημέρας: Ραβανί παραδοσιακό σιροπιαστό

Γλυκό της Ημέρας: Ραβανί παραδοσιακό σιροπιαστό
Sweet Day: Cake traditional syrupy
Η σημερινή συνταγή για το Γλυκό της Ημέρας είναι μια υπέροχη, νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό Ραβανί σιροπιαστό, για έξι άτομα! Ετοιμάστε το σιροπιαστό εύκολα και πολύ γρήγορα. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά 

  • 6 αυγα 
  • 1 κουπα ζαχαρη 
  • 1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο 
  • 1 κουπα αλευρι 
  • 1 βανιλια 
  • 4 κ.σ γάλα 
  • 2 κ.γ μπεικιν 
  • ξυσμα 1 λεμονιου 

Σιρόπι 

  • 3κουπες ζάχαρη 
  • 3 κουπες νερο 
  • 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο 
  • φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου 
  • 1 βανιλια 

Sweet Day: Cake traditional syrupy
Εκτέλεση 

  1. Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα. Προσθετω το γαλα, ξυσμα, βανιλιες και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν.
  2. Αδειαζω σε ταψακι και ψηνω στους 180 για 35 – 40 λεπτα.
  3. Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο με ζεστο σιροπι.
  4. Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα, προσθετω το βουτυρο και τη βανιλια.

Αν θελετε μπορειτε  με μια σοκολατα κουβερτουρα και μια κρεμα γαλακτος και 2 κουταλιες σουπας Βουτυρο, να ετοιμασετε ενα γλασο και να το ριξετε επανω στο ραβανι!

Καλή Επιτυχία!

Sweet Day: Cake traditional syrupy

Αεροπορικά Εισιτήρια! Δες την καλύτερη τιμή από Ελλάδα

loading...

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):