Γρίφος: Τέσσερις διακόπτες σε ένα δωμάτιο. Η μυστηριώδης λάμπα

Σε ένα δωμάτιο υπάρχουν τέσσερις διακόπτες. Ένας από αυτούς ανάβει και σβήνει μια λάμπα που βρίσκεται έξω από το δωμάτιο. Δεν έχουμε οπτική επαφή με την λάμπα. Μπορείτε να βρείτε με σιγουριά ποιος διακόπτης αναβοσβήνει την λάμπα;

Riddle: Four switches in a room. The mysterious lamp

Σε ένα δωμάτιο υπάρχουν τέσσερις διακόπτες. Ένας από αυτούς ανάβει και σβήνει μια λάμπα που βρίσκεται έξω από το δωμάτιο. Δεν έχουμε οπτική επαφή με την λάμπα. Μπορούμε να ανοιγοκλήσουμε τους διακόπτες όσες φορές θέλουμε αλλά αν βγούμε από το δωμάτιο και πάμε ως την λάμπα δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε.

Μπορείτε να βρείτε με σιγουριά ποιος διακόπτης αναβοσβήνει την λάμπα;

Απάντηση

  1. Ανοίγουμε τους διακόπτες Α και Β και τους αφήνουμε ανοιχτούς αρκετή ώρα. Κλείνουμε τον διακόπτη Β, ανοίγουμε τον διακόπτη Γ και τρέχουμε στην λάμπα. Αν είναι ανοιχτή και ζεστή ο Α είναι ο διακόπτης που την αναβοσβήνει αφού αυτός είναι ανοιχτός ώρα.
  2. Αν είναι ανοιχτή αλλά κρύα τότε ο διακόπτης είναι ο Γ αφού αυτός είναι ανοιχτός αλλά όχι αρκετή ώρα για την έχει ζεστάνει.
  3. Αν είναι σβηστή και κρύα ο διακόπτης είναι ο Δ που δεν άνοιξε καθόλου ενώ αν είναι σβηστή και ζεστή ο διακόπτης που την αναβοσβήνει είναι ο Β που έμεινε αρκετή ώρα ανοιχτός για να την ζεστάνει αλλά τώρα έχει κλείσει.

Σχετικά άρθρα

Διαβασε και αυτο σε ενδιαφερει

Έρευνα: Δείτε τι πραγματικά νιώθει o σκύλος για εμάς!

Λατρεύουμε τα μαλλιαρά παιδιά μας. Και το ξέρουμε πως μας λατρεύουν και αυτά. Η αγάπη και η μοναδική αφοσίωση του σκύλου στον άνθρωπό του έρχεται όμως τώρα να αποδειχθεί και επιστημονικά μέσω νευροαπεικόνισης. Ναι, οι επιστήμονες μελετούν τον εγκέφαλο των τετράποδων.

Άφησε το σχόλιό σου (εδώ):