Αυτά τα φασόλια τελικά τα συμπαθώ πολύ. Δε λέω, μου αρέσουν πολύ και τα κλασικά αλλά αυτά ετοιμάζονται πολύ πιο γρήγορα και δεν είναι θέμα τύχης αν θα είναι «βραστερά» ή χοντρόφλουδα, εγγυημένο αποτέλεσμα δηλαδή.
Υλικά:
- 400 γρ φασόλια χάντρες
- 300 γρ αρακά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκ σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 400 ml χυμό ντομάτας
- Βραστό νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη και προσθέτουμε τα φασόλια
- Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βραστό νερό
- Μετά από 20 λεπτά, δοκιμάζουμε και αν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης τις οποίες κόβουμε σε μέτρια προς μεγάλα καρέ